Τζον ΜακΚέιν: Ο Πούτιν είναι μεγαλύτερη απειλή για την παγκόσμια ασφάλεια από ό,τι ο ISIS - iefimerida.gr

Τζον ΜακΚέιν: Ο Πούτιν είναι μεγαλύτερη απειλή για την παγκόσμια ασφάλεια από ό,τι ο ISIS

Φωτογραφία: AP/ Jacquelyn Martin
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν αποτελεί τη μεγαλύτερη απειλή για την παγκόσμια ασφάλεια, μεγαλύτερη ακόμη και από ό,τι το Ισλαμικό Κράτος, δήλωσε οπ Τζον ΜακΚέιν.

Ο Αμερικανός Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής παραδέχθηκε στο ABC ότι ο Ντόναλντ Τραμπ τον κάνει «νευρικό», ενώ εξέφρασε και την ανησυχία του για τα δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι ο Τζάρεντ Κούσνερ- σύμβουλος του Λευκού Οίκου και γαμπρός του προέδρου- συζήτησε τη δημιουργία ενός μυστικού καναλιού επικοινωνίας με τη Ρωσία.

Οταν του ζητήθηκε να αξιολογήσει το πόσο απειλεί ο Πούτιν την παγκόσμια ασφάλεια, ο ΜακΚέιν απάντησε: «Νομίζω είναι η πρωταρχική και πιο σημαντική απειλή, μεγαλύτερη και από τον ISIS».

«Παρότι το Ισλαμικό Κράτος μπορεί να κάνει φρικτά πράγματα και ανησυχώ για το τι συμβαίνει με τη μουσουλμανική πίστη... είναι οι Ρώσοι εκείνοι που προσπάθησαν να καταστρέψουν τα θεμέλια της δημοκρατίας αλλάζοντας το αποτέλεσμα των αμερικανικών εκλογών», εξήγησε ο γερουσιαστής, ο οποίος πρόσθεσε ότι παρότι δεν έχει δει αποδείξεις πως οι Ρώσοι πέτυχαν σε αυτή την προσπάθειά τους, «ακόμη προσπαθούν να επηρεάσουν εκλογές», φέρνοντας ως παράδειγμα τις γαλλικές. Ακόμη, τόνισε ότι η Ρωσία «διαμέλισε την Ουκρανία», για να εξηγήσει γιατί θεωρεί τον Πούτιν τη μεγαλύτερη απειλή.

Κατά την άποψή του, οι ΗΠΑ πρέπει να απαντήσουν επιβάλλοντας κυρώσεις, ενώ παραπονέθηκε ότι η Ουάσινγκτον δεν έχει κάνει τίποτα από τις εκλογές του Νοεμβρίου και έπειτα, για να απαντήσει στην απόπειρα ανάμειξης της Ρωσίας.

Οταν κλήθηκε να σχολιάσει τις ανησυχίες των συμμάχων για τη διεθνή ασφάλεια κατά τη διάρκεια της θητείας του Τραμπ, παραδέχθηκε ότι και ο ίδιος είναι κατά διαστήματα νευρικός, αλλά εξήρε την ομάδα ασφαλείας του προέδρου. «Πιστεύω ότι τις περισσότερες φορές ακούει τις συμβουλές τους. Δεν μπορώ να πω ότι το κάνει πάντα. Και αυτό πράγματι με ενοχλεί», πρόσθεσε.

Πάντως, παρότι άσκησε κριτική στον Τραμπ τάχθηκε υπέρ της αντίδρασής του στη χρήση χημικών όπλων στη Συρία- την απάντηση με το πυραυλικό χτύπημα- επικρίνοντας τον Μπαράκ Ομπάμα γιατί δεν είχε κάνει το ίδιο, με αποτέλεσμα να χάσουν οι ΗΠΑ την αξιοπιστία τους, όπως είπε.

Τέλος, ο ΜακΚέιν, επικεφαλής της επιτροπής ενόπλων δυνάμεων της Γερουσίας, προειδοποίησε ότι είναι πιθανό η κατάσταση με τη Βόρεια Κορέα να εξελιχθεί σε μία σοβαρή κρίση, παρόμοια με την Κρίση των Πυραύλων στην Κούβα «αν δεν κάνουμε ό,τι μπορούμε για να περιορίσουμε τη συμπεριφορά τους».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ