«Ο Τραμπ συμπεριφέρθηκε σαν ένας μεθυσμένος τουρίστας στην Ευρώπη» - iefimerida.gr

«Ο Τραμπ συμπεριφέρθηκε σαν ένας μεθυσμένος τουρίστας στην Ευρώπη»

Φωτογραφία: AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σύμφωνα με έναν ανώνυμο αξιωματούχο των ΗΠΑ, ο Ντόναλντ Τραμπ συμπεριφέρθηκε σαν ένας «μεθυσμένος τουρίστας» στο πρώτο του ταξίδι στο εξωτερικό.

Ο Αμερικανός πρόεδρος προέβη σε αμήχανες χειραψίες με τον Γάλλο πρωθυπουργό, έσπρωξε τον πρωθυπουργό του Μαυροβουνίου και ανάγκασε την Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ να μιλήσει για τίτλους τέλους της Αμερικανικής συμμαχίας με την Ευρώπη .

Ο ανώνυμος αξιωματούχος έθιξε την «υπεροψία» του προέδρου και είπε σε δηλώσεις του στο Daily Beast πως «σε θέματα διπλωματίας, ο Ντόναλντ Τράμπ συμπεριφέρεται σαν ένας μεθυσμένος τουρίστας».

«Ο Τραμπ συμπεριφέρθηκε σαν ένας μεθυσμένος τουρίστας στην Ευρώπη» | iefimerida.gr 0

«Είναι θορυβώδης και ευτελής, θέλει να πρωταγωνιστεί στον χώρο. Σπρώχνει τους άλλους χωρίς ούτε να το καταλάβει. Δεν είναι αποτελεσματικό» συνέχισε ο ίδιος προσθέτοντας.

Ο Τραμπ μάλιστα ορκίστηκε πως σκοπεύει να πάρει μια τελική απόφαση την «επόμενη εβδομάδα» για την συμφωνία κλιματικής αλλαγής που συμφωνήθηκε στο Παρίσι – και που 195 χώρες έχουν ήδη κατοχυρώσει, πριν αυτός εκλεγεί.

Επιπλέον, κατηγορήθηκε για την υπονόμευση της διεθνούς διπλωματίας όταν πήρε μια αυστηρότερη στάση απέναντι στο G7 παρά στην Σαουδική Αραβία, και όταν αρνήθηκε να σεβαστεί το Άρθρο 5 της Συνθήκης του ΝΑΤΟ και να πει μαζί με τους υπόλοιπους αρχηγούς την φράση: «Όλοι για έναν, ένας για όλους».

«Ο Τραμπ συμπεριφέρθηκε σαν ένας μεθυσμένος τουρίστας στην Ευρώπη» | iefimerida.gr 1

Ο Τραμπ πάντως κατάφερε να κλείσει μια συμφωνία για την αγοροπωλησία όπλων αξίας 100 δισ. δολαρίων με την Σαουδική Αραβία. Μόλις γύρισε στις ΗΠΑ έγραψε στο twitter: «Μόλις επέστρεψα από την Ευρώπη. Το ταξίδι κρίνεται πολύ επιτυχημένο για την Αμερική. Σκληρή δουλειά αλλά μεγάλα αποτελέσματα!».

Η Μέρκελ με την σειρά της ανακοίνωσε σε μια ομιλία στην Βαυαρία πως η ικανότητα της Ευρώπης να βασίζεται στις ΗΠΑ «πρέπει να θεωρείται τελειωμένη, ως ένα βαθμό. Αυτό είναι που κατάλαβα τις τελευταίες μέρες. Η Ευρώπη πρέπει να πάρει την μοίρα της στα δικά της χέρια».

Ο γερουσιαστής Cory Broker είπε στο CNN ότι ο Τραμπ δεν επικεντρώθηκε καθόλου σε «καίρια ζητήματα» όπως η κλιματική αλλαγή, τα ανθρώπινα δικαιώματα ή η Ρώσικη «επιθετικότητα».

«Ο Τραμπ συμπεριφέρθηκε σαν ένας μεθυσμένος τουρίστας στην Ευρώπη» | iefimerida.gr 2
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ