Πώς πρέπει να μεγαλώσει κανείς το παιδί του για να γίνει... δισεκατομμυριούχος! - iefimerida.gr

Πώς πρέπει να μεγαλώσει κανείς το παιδί του για να γίνει... δισεκατομμυριούχος!

Φωτογραφία: Shutterstock
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Κάθε γονιός κάνει όνειρα για το παιδί του. Εκτός το ότι θέλουν να είναι πάντα υγιές, οι περισσότεροι κάνουν όνειρα για την επαγγελματική του αποκατάσταση.

Αλλοι το θέλουν γιατρό, άλλοι δάσκαλο και άλλοι δικηγόρο. Ολοι έχουν τα δικά τους όνειρα, ωστόσο, αυτό που τους προβληματίζει είναι πως θα τα μεγαλώσουν ώστε να έχουν μια επιτυχημένη επαγγελματικά ζωή.

Σε περίπτωση που αναρωτιέστε, εάν υπάρχει συγκεκριμένος τρόπος ανατροφής, ένας δισεκατομμυριούχος σας απαντά «ναι» και μάλιστα υποστηρίζει πως ξέρει τον τρόπο να βοηθήσετε τα παιδιά σας να γίνουν δισεκατομμυριούχοι.

Ο Edgar «Injap» Sia II είναι ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στις Φιλιππίνες και ο νεότερος δισεκατομμυριούχος στον κατάλογο πλουσιότερων του Forbes Asia το 2016.

Στα 26 του, ίδρυσε την Mang Inasal, μια αλυσίδα εστιατορίων γρήγορου φαγητού μπάρμπεκιου στις Φιλιππίνες. Πλέον, την έχει πουλήσει για δισεκατομμύρια.

Στο βιβλίο του, Life Principles, αποκαλύπτει κορυφαίες συμβουλές που μπορούν να βοηθήσουν τους γονείς να μεγαλώσουν μελλοντικούς δισεκατομμυριούχους, όπως αναφέρει ο Independent.

  • Να είστε πρότυπο για τα παιδιά σας

Ο Injap άνηκε στη δεύτερη γενιά μεταναστών και είδε τους γονείς του να αγωνίζονται σκληρά.

«Οι γονείς μου αγωνίστηκαν και έδωσαν στα αδέλφια μου και σε μένα τις αξίες της σκληρής δουλειάς και της ακεραιότητας. Είδαμε την αφοσίωσή τους πώς να χτίζουν τούβλο-τούβλο την επιχείρησή τους», λέει.

  • Δώστε τους ευθύνες

Δουλεύοντας στο μπακάλικο των γονιών του από τα 8 του, ήταν φυσική εξέλιξη του Injap να γίνει επιχειρηματίας.

Μια από τις δουλειές που έκανε ήταν να κλείνει σακούλες με γλυκά και ζάχαρη. «Χρησιμοποιούσαμε ένα κερί για να σφραγίσουμε τις σακούλες μία-μία», θυμάται.

«Με δική μου πρόταση, ξεκινήσαμε να χρησιμοποιούμε ένα μηχάνημα. Ηταν μια μικρή αλλαγή και ίσως λιγότερο διασκεδαστική από τη δουλειά με το κερί, αλλά η δουλειά μας βελτιώθηκε».

  • Τα πρώτα βήματα του πλούτου είναι η σκληρή δουλειά και όχι τα χρήματα

«Οι γονείς μου δεν ήταν πλούσιοι από την αρχή της ζωής τους», εξηγεί. «Οταν άρχισαν να δημιουργούν οικογένεια, αλλά και πολλά χρόνια μετά από αυτό, έπρεπε να δουλέψουν σκληρά για ό,τι και να αποκτούσαν».

Μέσα στην οικογένειά του, ο Injap έμαθε την αξία της σκληρής δουλειάς και εμπνεύστηκε από τους γονείς του, οι οποίοι ξεκίνησαν το μαγαζί τους από το μηδέν.

«Τα χρόνια που ήμουν δίπλα τους έμαθα πολλά, βλέποντάς τους να “τρέχουν” τη δική τους επιχείρηση με τόση ακρίβεια. Νομίζω υποσυνείδητα μου έδωσαν πολλές ιδέες», αναφέρει.

Ο Injap θυμήθηκε και το δικό του ξεκίνημα με την αλυσίδα εστιατορίων του. «Τα πρώτα χρόνια κοιμόμασταν λίγες ώρες και για πολλά χρόνια δεν κάναμε καθόλου διακοπές».

  • Διδάξτε τα αξίες που θα τα κρατήσουν σταθερά και προσγειωμένα στη ζωή

Το να γίνεις δισεκατομμυριούχος στα 33 του μπορεί να κάνει τα μυαλά σου να πάρουν αέρα. Ωστόσο, αυτό δεν συνέβη στον Injap λόγω του τρόπου που μεγάλωσε.

«Εχοντας ένα χρηματικό ποσό μπροστά σας, στα 33 σας, μπορεί να σας επηρεάσει», λέει. «Είναι μια δοκιμασία για την προσωπικότητά σας, τον χαρακτήρα σας και το πώς βλέπετε τον εαυτό σας. Ευχαριστώ για τις αξίες που μου έδωσαν οι δικοί σε εμένα και στα αδέλφια μου, που με έκαναν ικανό και προσγειωμένο», προσθέτει.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ