Η Energean διεισδύει στην αγορά φυσικού αερίου του Ισραήλ - iefimerida.gr

Η Energean διεισδύει στην αγορά φυσικού αερίου του Ισραήλ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Συμβόλαια για τον εφοδιασμό με φυσικό αέριο ιδιωτικών εργοστασίων παραγωγής ρεύματος στο Ισραήλ υπέγραψε ο όμιλος Energean Oil, ο οποίος κάνει δυναμική είσοδο στην ενεργειακή αγορά της χώρας και είναι έτοιμος να ανταγωνιστεί τις επιχειρήσεις που κυριαρχούσαν μέχρι τώρα.

Οπως αναφέρει το πρακτορείο Bloomberg, σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν την Κυριακή, η ελληνική Energrean θα εφοδιάζει τις εταιρείες Dalia Power Energies και Or Power Energies με τουλάχιστον 23 δισ. κυβικά μέτρα φυσικού αερίου από τα κοιτάσματα Karish και Tanin. Η τιμή θα συνδέεται με την αγορά ηλεκτρισμού του Ισραήλ και θα περιορίζεται από ένα κατώτερο όριο.

Η Energean ανέφερε ότι θα πουλάει στην αγορά του Ισραήλ σε τιμή κατώτερη από εκείνη που πληρώνει η κρατική Israel Electric (η οποία είναι ο μεγαλύτερος προμηθευτής ενέργειας) στους ανταγωνιστές της που εκμεταλλεύονται το κοίτασμα στο Tamar ο οποίο είναι το δεύτερο μεγαλύτερο κοίτασμα φυσικού αερίου στο Ισραήλ.

Η Israel Electric πλήρωσε περίπου 5,22 δολάρια ανά χίλια κυβικά πόδια πέρυσι σύμφωνα με την ετήσια έκθεση της Noble Energy, η οποία διαχειρίζεται το κοίτασμα Tamar και κατέχει ένα σημαντικό μερίδιο.

«Η συμφωνία είναι ένα σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση του ανταγωνισμού και της φθηνότερης ενέργειας στην αγορά» δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Energean, Μάθιος Ρήγας. «Η Energean διαπραγματεύεται νέες συμβάσεις στην ισραηλινή αγορά και σχεδιάζει να υποβάλει σχέδιο ανάπτυξης για τους Karish και Tanin τις επόμενες εβδομάδες».

Η εταιρεία εκτιμά πως θα αρχίσει την παραγωγή το 2020.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Energean ισραήλ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ