Οι ταραχές στη Νιγηρία θυμίζουν τα γεγονότα που οδήγησαν στον πόλεμο της Μπιάφρας - iefimerida.gr

Οι ταραχές στη Νιγηρία θυμίζουν τα γεγονότα που οδήγησαν στον πόλεμο της Μπιάφρας

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο πρόεδρος της Νιγηρίας Γκούντλακ Τζόναθαν δήλωσε σήμερα πως οι βίαιες ταραχές μετά τις προεδρικές εκλογές θυμίζουν τα γεγονότα που οδήγησαν στον εμφύλιο πόλεμο το 1967 ή τον πόλεμο της Μπιάφρας και πρόσθεσε πως η ασφάλεια σε όλη τη χώρας έχει ενισχυθεί.

"Αυτές οι πράξεις φέρνουν στο μυαλό θλιβερές μνήμες των γεγονότων που ενέπλεξαν τη χώρα μας στον διάρκειας 30 μηνών θλιβερό εμφύλιο πόλεμο", τόνισε ο νιγηριανός πρόεδρος σε διάγγελμά του προς το έθνος. Το 1967 η απόσχιση και η ανακήρυξη της "Δημοκρατίας της Μπιάφρας" προκάλεσε τον εμφύλιο πόλεμο που διήρκεσε μέχρι τον Ιανουάριο του 1970 προκαλώντας περισσότερους από ένα εκατομμύριο νεκρούς.

Οι ταραχές που σημειώνονται από το βράδυ της Κυριακής στη βόρεια Νιγηρία, κυρίως μουσουλμανική, έχουν προκαλέσει το θάνατο τουλάχιστον 200 ανθρώπων, σύμφωνα με τη μη κυβερνητική οργάνωση Civil Rights Congress.

Ο πρόεδρος Τζόναθαν έχει τονίσει πως οι εκλογές για τους κυβερνήτες, που έχουν προγραμματιστεί στις 26 Απριλίου, θα διεξαχθούν κανονικά.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ