Μακρόν-Μέρκελ: Ενα ευρωπαϊκό ειδύλλιο γεννιέται [εικόνες] - iefimerida.gr

Μακρόν-Μέρκελ: Ενα ευρωπαϊκό ειδύλλιο γεννιέται [εικόνες]

MAKRON-MERKEL
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Σύνοδος των G7 στην Ταορμίνα της Σικελίας ήταν η ευκαιρία για τον νέο γάλλο πρόεδρο και την γερμανίδα καγκελάριο να εμβαθύνουν την πολιτική σχέση τους και να διακριθούν ως ηγετική δίδυμο στην Ευρώπη.


Η άριστη σχέση των δύο ηγετών είχε ήδη ξεκινήσει όταν ο Εμανουέλ Μακρόν επέλεξε να κάνει την πρώτη του επίσκεψη στο εξωτερικό στο Βερολίνο και να συναντήσει την γερμανίδα καγκελάριο. Οταν ένας δημοσιογράφος ρώτησε τον Εμανουέλ Μακρόν αν επιθυμεί μια «ιστορική σχέση» μεταξύ Γαλλίας και Γερμανίας, ο γάλλος πρόεδρος απάντησε μονολεκτικά και με δυνατή φωνή «Ναι», προκαλώντας χαμόγελα.

Μακρόν-Μέρκελ: Ενα ευρωπαϊκό ειδύλλιο γεννιέται [εικόνες] | iefimerida.gr 0
Μακρόν-Μέρκελ: Ενα ευρωπαϊκό ειδύλλιο γεννιέται [εικόνες] | iefimerida.gr 1


Στην Σύνοδο των G7 στην Σικελία, ο Εμανουέλ Μακρόν είχε επίσης την ευκαιρία να γνωριστεί με τους 6 ισχυρότερους ηγέτες του κόσμου, να συναντηθεί μαζί τους από κοντά και να αναμετρηθεί, αν χρειαστεί, να ανταλλάξει απόψεις και να δημιουργήσει δεσμούς.
Ο πρώτος φίλος που έκανε ο γάλλος πρόεδρος ήταν ο καναδός πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό, με τον οποίο είχε μια ιδιαίτερη συνομιλία στους κήπους του ξενοδοχείου, η οποία έκανε τον γύρο του κόσμου και προκάλεσε το μιντιακό ενδιαφέρον.

Μακρόν-Μέρκελ: Ενα ευρωπαϊκό ειδύλλιο γεννιέται [εικόνες] | iefimerida.gr 2
Μακρόν-Μέρκελ: Ενα ευρωπαϊκό ειδύλλιο γεννιέται [εικόνες] | iefimerida.gr 3


«Για τον Εμανουέλ Μακρόν θα είναι τρεις ημέρες γνωριμίας, θα έχει την ευκαιρία να γοητεύσει αλλά και να πείσει, να δείξει ποιός είναι, τι θέλει να κάνει. Είναι μια μοναδική ευκαιρία γιατί μετά την Σύνοδο του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες και την Σύνοδο G7 στην Σικελία, ο Εμανουέλ Μακρόν θα συναντήσει τον Βλαντιμίρ Πούτιν στις Βερσαλλίες την Δευτέρα», εξήγησε ο συνεργάτης του Jacques Audibert στο κανάλι Cnews.


«Οι ηγέτες κρατών και κυβερνήσεων λατρεύουν αυτές τις συναντήσεις γιατί μπορούν να συζητήσουν μεταξύ τους, μόνοι, ως αργά τη νύχτα, πράγμα που δεν μπορούν να κάνουν στις μεγάλες συνεδριάσεις», πρόσθεσε.

Μακρόν-Μέρκελ: Ενα ευρωπαϊκό ειδύλλιο γεννιέται [εικόνες] | iefimerida.gr 4


Ο Εμανουέλ Μακρόν έχει όλα τα μάτια πάνω του γιατί «αποτελεί την απάντηση της Γαλλίας, μια απάντηση ανοίγματος, δυναμική, το αντίθετο από αυτό που οι άνθρωποι φοβόντουσαν αν είχε εκλεγεί η Μαρίν Λεπέν» δήλωσε ακόμη ο συνεργάτης.
Ακόμη και οι μικρές κινήσεις μέτρησαν σε αυτές τις συναντήσεις. Ο Εμανουέλ Μακρόν επέλεξε να κάνει μια «άγρια» χειραψία με τον Ντόναλντ Τραμπ, ένδειξε ότι η Γαλλία δεν σκοπεύει να αφήσει τις ΗΠΑ να ποδοπατήσουν τις αξίες και τα συμφέροντα της Ευρώπης, όπως την ερμήνευσαν γάλλοι δημοσιογράφοι.

Μακρόν-Μέρκελ: Ενα ευρωπαϊκό ειδύλλιο γεννιέται [εικόνες] | iefimerida.gr 5


Αυτή η χειραψία έγινε viral παγκοσμίως και έγινε ορατό πόσο διαφέρουν ο Εμανουέλ Μακρόν και ο Ντόνανλτ Τραμπ. Τα ιταλικά ΜΜΕ έφτασαν στο σημείο να αποκαλέσουν τον Μακρόν «αντίδοτο» στον Ντόναλντ Τραμπ, μετά την εκλογή του στη Γαλλία, η οποία θεωρείται ως το τέλος του λαϊκισμού που φαινόταν ότι θα συμπαρέσυρε τα πάντα στο διάβα του μετά την εκλογή του αμερικανού προέδρου και μετά το Brexit.

Μακρόν-Μέρκελ: Ενα ευρωπαϊκό ειδύλλιο γεννιέται [εικόνες] | iefimerida.gr 6


Αλλά η πιο δυνατή στιγμή ήταν αυτή που αποκάλυψε ο ίδιος ο Εμανουέλ Μακρόν. Κατά την Σύνοδο του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, ο Μακρόν πλησιάζει την ομάδα των ηγετών και σνομπάρει εμφανώς τον Ντόναλντ Τραμπ. Eνώ βαdίζει κατευθείαν προς την αμερικανό πρόεδρο ξαφνικά τον παρακάμπτει και κατευθύνεται προς την γερμανίδα καγκελάριο, την οποία αγκαλιάζει και φιλάει, επιδεικτικά. Κι όλα αυτά ενώ ο Τραμπ είχε ανοίξει την αγκαλιά του για να τον υποδεχθεί και τον κοίταζε άφωνος να στρέφεται προς την Ανγκελα Μέρκελ.

Μακρόν-Μέρκελ: Ενα ευρωπαϊκό ειδύλλιο γεννιέται [εικόνες] | iefimerida.gr 7


Ο Μακρόν στράφηκε στη συνέχεια προς τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ, τον χαιρέτισε, χαιρέτισε τον πρωθυπουργό του Βελγίου Σαρλ Μισέλ ο οποίος βρισκόταν στην άλλη άκρη και τέλος έκανε μια χειραψία στον Τραμπ, μακρόσυρτη και τεχνητή.
Ο ίδιος ο Μακρόν ανέβασε το βίντεο, χωρίς να το σχολιάσει.


Στην Σύνοδο G7 στην Σικελία, ο Μακρόν είχε την ευκαιρία να εμβαθύνει την σχέση του με την γερμανίδα καγκελάριο, με την οποία δεν σταμάτησε να συζητά και να κάνει πηγαδάκια, θέλοντας να δείξει ότι το νέο ισχυρό γαλλο-γερμανικό δίδυμο είναι αποφασισμένο να βγάλει την Ευρώπη από το τέλμα, μετά την νέα πιθανή εκλογή της Ανγκελα Μέρκελ τον προσεχή Σεπτέμβριο. Μάλιστα, την αποχαιρέτισε με ένα tweet στα γερμανικά και στα γαλλικά, λέγοντας με νόημα:
«Ας υπερασπιστούμε τις αξίες μας».

Μακρόν-Μέρκελ: Ενα ευρωπαϊκό ειδύλλιο γεννιέται [εικόνες] | iefimerida.gr 8
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Εμανουέλ Μακρόν ειδύλλιο άξονας
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ