Το ΣτΕ τίμησε τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου -Παρουσία Παυλόπουλου και Ιερώνυμου - iefimerida.gr

Το ΣτΕ τίμησε τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου -Παρουσία Παυλόπουλου και Ιερώνυμου

Φωτογραφίες: Intimenews
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Guido Raimondi τίμησε η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας σε δημόσια πανηγυρική συνεδρίαση την οποία τίμησε με την παρουσία του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος και ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

Ο πρόεδρος του ΣτΕ Νίκος Σακελλαρίου εξήρε τη συμβολή του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου στην προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων τονίζοντας ότι η παρουσία του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων επισφραγίζει τους στενούς δεσμούς που συνδέουν την ελληνική με τη διεθνή έννομη τάξη όπως εκφράζονται από την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου η οποία καλύπτει τυχόν ελλείψεις της κρατικής προστασίας.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Guido Raimondi τόνισε τη σημαντική συμβολή της αρχαίας Ελλάδας στη Δημοκρατία και αναφέρθηκε σε συγκεκριμένες αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου που έδωσαν ώθηση για νομοθετικές μεταβολές, όπως την επέκταση του συμφώνου συμβίωσης και στα ομόφυλα ζευγάρια.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής έκανε λόγο για τις πρωτοβουλίες που έχει πάρει η κυβέρνηση στον τομέα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της προάσπισής τους.

Με τη φράση από τον Γοργία του Πλάτωνα, όπου ο Σωκράτης λέει, "δεν θα ήθελα να αδικούμαι ούτε να αδικώ, αλλά αν υπάρχει απόλυτη ανάγκη να επιλέξω θα προτιμούσα να αδικούμαι, παρά να αδικώ" έκλεισε η πανηγυρική συνεδρίαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας αποδίδοντας τιμητική απόφαση στον επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου.

Το ΣτΕ τίμησε τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου -Παρουσία Παυλόπουλου και Ιερώνυμου | iefimerida.gr 0
Το ΣτΕ τίμησε τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου -Παρουσία Παυλόπουλου και Ιερώνυμου | iefimerida.gr 1
Το ΣτΕ τίμησε τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου -Παρουσία Παυλόπουλου και Ιερώνυμου | iefimerida.gr 2
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ