Βίντεο: Ο καμικάζι του Μάντσεστερ με μανδύα, έναν χρόνο πριν, έξω από το σπίτι του - iefimerida.gr

Βίντεο: Ο καμικάζι του Μάντσεστερ με μανδύα, έναν χρόνο πριν, έξω από το σπίτι του

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Βιντεοσκοπημένο υλικό από τον Ιούλιο του 2016 στο οποίο φαίνεται ο Σαλμάν Αμπέντι να βγάζει τον κάδο ανακύκλωσης έξω από το σπίτι του στο οποίο έγινε η επιδρομή της αστυνομίας αμέσως μετά την βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας στο Μάντσετσερ Αρένα, ήρθε στη δημοσιότητα.

Όπως εξηγεί ο Independent, τον Αμπέντι βιντεοσκόπησε γείτονάς του για λόγο ο οποίος παραμένει ακόμα άγνωστος. Όπως φαίνεται στο βίντεο πάντως ο καμικάζι του Μάντσεστερ φαίνεται να φοράει ένα παραδοσιακό ένδυμα των Αράβων, έναν χαλαρό μανδύα που συνήθως είναι μάλλινος, και παντόφλες.

Ο Αμπέντι ζούσε σε προάστιο του νότιου Μάντσεστερ και οι γείτονές του κάνουν λόγο για ένα ψηλόλιγνο νεαρό άντρα που συχνά ντυνόταν με παραδοσιακές ισλαμικές ενδυμασίες. Λίγοι, πάντως, αναφέρουν ότι τον γνώριζαν καλά.

Συγγενής του είχε τονίσει ότι μπορεί να τον έσπρωξε στην τρομοκρατία η δολοφονία ενός φίλου του τον περασμένο χρόνο. Σύμφωνα με την ίδια συγγενή που μίλησε ανώνυμα, ο 22χρονος παραπονιόταν ότι τον αντιμετώπιζαν άσχημα στη Βρετανία και ήταν προβληματισμένος επειδή δεν υπήρξε οργή για τον θάνατο του φίλου του. Αυτό πίστευε ότι συνέβαινε επειδή ήταν μουσουλμάνος.

Σύμφωνα με την ίδια, ο Αμπέντι που γεννήθηκε στην Αγγλία από Λίβυους γονείς, χαρακτήριζε τους Βρετανούς «άπιστους» οι οποίοι «είναι άδικοι απέναντι στους Άραβες». Τέλος, η ίδια συγγενής υποστήριξε ότι ήταν «υπέροχο παιδί» και είπε ότι δεν είχε δεσμούς με τον ISIS ή άλλες οργανώσεις.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ