Στις Βρυξέλλες ο Τσίπρας -Συνάντησε τον Τραμπ στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ [εικόνες] - iefimerida.gr

Στις Βρυξέλλες ο Τσίπρας -Συνάντησε τον Τραμπ στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εναν σύντομο διάλογο με τον αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ είχε ο Ελληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στις Βρυξέλλες, στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ.

Ο Ελληνας πρωθυπουργός χαιρέτισε χαμογελαστός τον Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος τον κράτησε από τον ώμο και συνομίλησαν για λίγα λεπτά.

Σύμφωνα με πληροφορίες από κυβερνητικούς αξιωματούχους ο αμερικανός πρόεδρος είπε στον Αλέξη Τσίπρα στον σύντομο διάλογο που είχαν:

  • Τραμπ: Σε παρακολουθώ. Εχετε καταφέρει να ανακάμψετε και αυτό είναι εκπληκτικό. Τα πάτε περίφημα. Η Ελλάδα είναι μια υπέροχη χώρα, με υπέροχους ανθρώπους.
  • Τσίπρας: Τα καταφέρνουμε μετά από χρόνια κρίσης. Και σήμερα βρισκόμαστε σε μία πολύ σημαντική περίοδο που πρέπει να ληφθούν κρίσιμες αποφάσεις για να ενισχυθεί αυτή η θετική πορεία ανάκαμψης της χώρας και της οικονομίας.

Τις φωτογραφίες του Αλέξη Τσίπρα με τον Ντόναλντ Τραμπ ανέβασε στο Twitter ο Πάνος Καμμένος, ο οποίος συμμετέχει στην Σύνοδο του ΝΑΤΟ:

pic.twitter.com/RfWHq2skxP

pic.twitter.com/wu0OxQ3kcW

pic.twitter.com/TPh4OFYIRM

Λίγο αργότερα, στον λογαριασμό του Πρωθυπουργού στο twitter ανέβηκε ακόμη μια φωτογραφία από άλλη γωνία με την σημείωση: Είχα σήμερα την ευκαιρία να συνομιλήσω με τον Πρόεδρο των Η.Π.Α. κ. Ντόναλντ Τραμπ @realDonaldTrump στη Σύνοδο των Βρυξελλών.

Είχα σήμερα την ευκαιρία να συνομιλήσω με τον Πρόεδρο των Η.Π.Α. κ. Ντόναλντ Τραμπ @realDonaldTrump στη Σύνοδο των Βρυξελλών. pic.twitter.com/efFjcK7c2Y

Στις Βρυξέλλες ο Τσίπρας -Συνάντησε τον Τραμπ στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ [εικόνες] | iefimerida.gr 0
Στις Βρυξέλλες ο Τσίπρας -Συνάντησε τον Τραμπ στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Συνάντηση με Ερντογάν

Αμέσως μετά την «οικογενειακή φωτογραφία» των ηγετών, και κατά την ξενάγησή της στο νέο κτίριο του ΝΑΤΟ, το οποίο εγκαινιάζει σήμερα ο Τραμπ, ο Αλέξης Τσίπρας είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τον Τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν. Διακρίνονται στην φωτογραφία, στο βάθος:

Στις Βρυξέλλες ο Τσίπρας -Συνάντησε τον Τραμπ στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ [εικόνες] | iefimerida.gr 2

Τετ α τετ με Μέρκελ - Τζεντιλόνι

Στο περιθώριο της Συνόδου των ηγετών του ΝΑΤΟ ο Ελληνας Πρωθυπουργός είχε επίσης συνομιλίες για αρκετή ώρα με τον Ιταλό πρωθυπουργό Πάολο Τζεντιλόνι και με τη Γερμανίδα καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ.

Συνάντηση με Ράμα

Συνάντηση και με τον πρόεδρο της Αλβανίας Εντι Ράμα είχε ο Ελληνας πρωθυπουργός στις Βρυξέλλες, στο πλαίσιο της Συνόδου του ΝΑΤΟ.

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε την σημασία που αποδίδει η Ελλάδα στην σταθερότητα των δυτικών Βαλκανίων και την ευρωπαϊκή προοπτική της περιοχής. Τόνισε ότι οι εθνικιστικές πρακτικές και η ρητορική στην ευρύτερη περιοχή μας πρέπει να ξεπεραστούν, προς όφελος των δημοκρατικών αρχών και του σεβασμού του διεθνούς δικαίου.
Ο πρωθυπουργός χαιρέτισε την επίλυση της πολιτικής κρίσης στην Αλβανία και την συνεισφορά όλων των πολιτικών δυνάμεων της χώρας προς τον σκοπό αυτό. Υπογράμμισε την ισχυρή υποστήριξη της Ελλάδας στην διαδικασία μεταρρυθμίσεων στην Αλβανία και την σημασία που αποδίδει στον σεβασμό των δικαιωμάτων της ελληνικής εθνικής μειονότητας.
Οι δύο πρωθυπουργοί τόνισαν τους στενούς ιστορικούς, πολιτιστικούς και οικονομικούς δεσμούς μεταξύ του λαού της Ελλάδας και της Αλβανίας, οι οποίοι ενισχύθηκαν κατά τις τελευταίες δεκαετίες. Υπογράμμισαν ότι οι ελληνοαλβανικές σχέσεις είναι στρατηγικής φύσης και σημασίας. Συζήτησαν τις διμερείς σχέσεις και εξέφρασαν την πλήρη υποστήριξη τους στην πρωτοβουλία των δύο υπουργών Εξωτερικών για τον μηχανισμό εντατικών διαβουλεύσεων για την περαιτέρω προώθηση των διμερών σχέσεων. Τόνισαν τα σημαντικά βήματα που έχουν γίνει για την κοινωνική ενσωμάτωση των Αλβανών μεταναστών στην Ελλάδα. Οι πρωθυπουργοί επεσήμαναν τον σημαντικό ρόλο της Ελλάδα στη διαδικασία ένταξης της Αλβανίας στην ΕΕ και προσχώρησης της στο ΝΑΤΟ και συμφώνησαν να ενισχύσουν τον διάλογο μεταξύ των δύο χωρών όσων αφορά στους διεθνείς οργανισμούς.

Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό της Αλβανίας κ. Έντι Ράμα. pic.twitter.com/awpIT9VSas

Τετ α τετ με Ρούτε, Τριντό, Μέι
O πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είχε ολιγόλεπτες συνομιλίες με τον Ολλανδό πρωθυπουργό Μάρκ Ρούτε, τον Καναδό Τζάστιν Τριντί, την πρόεδρο της Κροατίας Κολίντα Γκράμπαρ Κιτάροβιτς.

Επίσης είχε ένα σύντομο τετ α τετ με την Τερέζα Μέι την οποία συλλυπήθηκε για τα θύματα της βομβιστικής επίθεσης στο Μάντσεστερ.

Στη σύντομη συνάντηση με την κα. Τερέζα Μέι, εξέφρασα τα συλλυπητήριά μας για τα θύματα από το τρομοκρατικό χτύπημα στο #Μαντσεστερ . (1/2) pic.twitter.com/NnQWTWGdP0

Στις Βρυξέλλες ο Τσίπρας -Συνάντησε τον Τραμπ στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ [εικόνες] | iefimerida.gr 3

Ο Ελληνας πρωθυπουργός με τον βασιλιά του Βελγίου:

Στις Βρυξέλλες ο Τσίπρας -Συνάντησε τον Τραμπ στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ [εικόνες] | iefimerida.gr 4

Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό του Καναδά κ. Τζάστιν Τρυντώ, στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ, στις Βρυξέλλες. pic.twitter.com/j4EIdhFLFp

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ντόναλντ Τραμπ Αλέξης Τσίπρας
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ