Μπορεί χθες να δημιουργήθηκε μια σύγχυση με το τι ρώτησε ο Πάπας την Μελάνια και τι απάντησε εκείνη, ωστόσο μέσα στο χαμό κανείς δεν ασχολήθηκε με το ότι ουσιαστικά ο Ποντίφικας ουσιαστικά είπε μέσα στη μούρη του Αμερικανού Προέδρου ότι τρώει πολύ κέικ.
Εντυπωσιασμένος από τον όγκο του Ντόναλντ Τραμπ ο Πάπας Φραγκίσκος, θέλοντας να σπάσει και τον πάγο (ήταν και είναι ένας από τους σφοδρότερους επικριτές του Αμερικανού Προέδρου) ρώτησε την Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ «τι τον ταΐζεις; Ποτίτσα». «Ναι, ποτίτσα», απάντησε εκείνη (στο σημείο εκείνο έγινε το μέγα μπέρδεμα με τους δημοσιογράφους που ήταν παρόντες να υποστηρίζουν ότι η Μελάνια Τραμπ παράκουσε και απάντησε «ναι πίτσα» και να μιλούν για απίστευτη γκάφα της).
Τι, είναι, όμως, η ποτίτσα; Η ποτίτσα είναι ένα σλοβένικο κέικ (η Μελάνια Τραμπ κατάγεται από τη Σλοβενία εξού και θεωρήθηκε ότι ο διαβασμένος Πάπας Φραγίσκος θέλησε με αυτόν τον τρόπο να σπάσει τον πάγο), δίχρωμο, με καρύδια και φυσικά βούτυρο, ζάχαρη αλλά και μέλι και σερβίρεται σε ιδιαίτερες περιπτώσεις.
Το όνομά της προέρχεται από τη σλοβένικη λέξη poviti (=τυλίγω ρολό).Στη Σλοβενία κάθε οικογένεια έχει τη δική της συνταγή για potica και τη γεμίζει με διαφορετικά υλικά αλλά η πιο δημοφιλής είναι με γέμιση καρυδιού. Δείτε παρακάτω τη συνταγή
Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Neža Sitar (@neza.sitar) στις Απρ 29, 2017, 10:06πμ PDT
Υλικά
Για τη ζύμη
- 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 30 γραμμάρια μαγιά
- 3-4 κρόκους αυγού
- 300 ml χλιαρό γάλα
- 120 γραμ. βούτυρο και λίγο ακόμη για το βουτύρωμα της φόρμας
- 1 κουταλάκι αλάτι
- 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Martina Razinger (@martinarazinger) στις Απρ 16, 2017, 3:22πμ PDT
Για τη γέμιση
- 600-700 γραμμάρια καρύδια
- 200 γραμμάρια μέλι
- 50 γραμμάρια ζάχαρη
- 100-200 ml γάλα
- 1 αυγό
- κανέλα τριμμένη
- Ρούμι ή μπράντι
Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Urska KraKra (@urskakragelj) στις Απρ 17, 2017, 12:47μμ PDT
Εκτέλεση
Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη 220 stopinj poševno (@220stopinjposevno) στις Απρ 16, 2017, 1:33πμ PDT
Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Pongis (@pongisculinaryblog) στις Απρ 30, 2017, 11:58μμ PDT
Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Sayaka Takahara ✝ 高原 彩加 (@saya_realtor) στις Απρ 24, 2017, 9:53μμ PDT
Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Anita Šumer (@sourdough_mania) στις Απρ 17, 2017, 1:09μμ PDT
Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Blaženka Knežević (@kblazenka) στις Απρ 16, 2017, 10:45πμ PDT
- Στη μαγιά βάζετε ένα κουταλάκι ζάχαρη, 2 κουταλιές αλεύρι και τη λιώνετε με 200 ml χλιαρό γάλα.
- Αφήνετε το μείγμα να φουσκώσει.
- Παίρνετε το αλεύρι και κάνετε μια λακκούβα στη μέση. Ρίξτε μέσα, τους κρόκους, τη διαλυμένη μαγιά το βούτυρο και τη ζάχαρη. Προσθέστε το υπόλοιπο γάλα και χτυπήστε το με το εργαλείο για ζύμες στο μίξερ.
- Αν χρειαστεί προσθέστε και άλλο χλιαρό γάλα μέχρι η ζύμη να γίνει ομοιογενής και να ξεκολλάει από τα τοιχώματα του μίξερ.
- Αφήστε τη ζύμη να ξεκουραστεί σε ζεστό μέρος.
- Τρίψτε τα καρύδια εντελώς ρίχνοντάς τους και το χλιαρό γάλα.
- Προσθέστε το μέλι και την κανέλα.
- Αφήστε το μείγμα να κρυώσει.
- Προσθέστε τα αβγά.
- Ανοίξτε τη ζύμη με έναν πλάστη. Στόχος είναι να ανοίξετε ένα ορθογώνιο φύλλο, πάχους μισού εκατοστού.
- Απλώστε τη γέμιση.
- Τυλίξτε σε ρολό.
- Αφήστε την ποτίτσα να φουσκώσει.
- Βάλτε την σε στρογγυλή φόρμα και ψήστε την για μια ώρα περίπου στους 170 βαθμούς.