Η πολύ δημοκρατία βλάπτει, λέει τώρα το Facebook - iefimerida.gr

Η πολύ δημοκρατία βλάπτει, λέει τώρα το Facebook

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

To Facebook σκοπεύει να μπλοκάρει περιεχόμενο του σε κάποιες χώρες, μιας και σύμφωνα με εκπρόσωπό του στην Ουάσινγκτον, τον τελευταίο καιρό η εταιρία έχει έρθει σε δύσκολη θέση λόγω του «υπερβολικού, ίσως, ελεύθερου λόγου».

Τα σχόλια αυτά έρχονται σαν συνέχεια των φημών ότι το Facebook σκοπεύει να εισέλθει στην Κινεζική αγορά, πιθανότατα με κάποιον τοπικό συνεργάτη, μιας και για την ώρα η κινεζική κυβέρνηση απαγορέυει τη χρήση του δημοφιλούς κοινωνικού δίκτυου.

«Η εταιρία επανειλημμένα έχει έρθει σε δύσκολη θέση, λόγω του υπερβολικού ίσως, ελεύθερου λόγου, σε χώρες που δεν το έχουν συνηθίσει. Ίσως μπλοκάρουμε περιεχόμενό μας σε κάποιες χώρες, αλλά όχι σε άλλες.» δήλωσε ο Άνταμ Κόνερ, ένας εκ των εκπρσώπων της εταιρίας.

Ο ρόλος του Facebook πλέον θεωρείται ιδιαίτερα σημαντικός, ιδιαίτερα μετά τις εξελίξεις στη Βόρεια Αφρική, όπου η Αίγυπτος για παράδειγμα αναγκάστηκε να διακόψει τη λειτουργία του σε μια προσπάθεια να φιμώσει την ενημέρωση.

Στην περίπτωση που το Facebook εισέλθει στην κινεζική αγορά θα είναι υποχρεωμένο να παραδίδει τα προσωπικά στοιχεία των χρηστών στις κινεζικές αρχές, μιας και έτσι προβλέπεται από το νομικό καθεστώς της χώρας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Facebook social media Λογοκρισία Kίνα Marc Zuckerberg
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ