Νέο πολύνεκρο ναυάγιο με μετανάστες ανοικτά της Λιβύης -Δεκάδες νεκροί, ανάμεσά τους και παιδιά [εικόνες & βίντεο]

Τουλάχιστον 34 άνθρωποι, ανάμεσά τους και περίπου δέκα παιδιά, πνίγηκαν στη Μεσόγειο, περίπου 30 ναυτικά μίλια απ’ τις λιβυκές ακτές μετά το ναυάγιο κατάμεστου δουλεμπορικού που μετέφερε περίπου 500 μετανάστες προς την Ιταλία.

Το ναυάγιο έγινε ανοικτά του λιμανιού της Ζουάρα. Οι αρχές εκφράζουν φόβους ότι ο αριθμός των θυμάτων θα αυξηθεί δραματικά καθώς σύμφωνα με πληροφορίες πάνω από 200 μετανάστες έπεσαν στη θάλασσα, αρκετοί εκ των οποίων διασώθηκαν, ενώ είναι σε εξέλιξη έρευνες για τον εντοπισμό αγνοουμένων, όπως μεταδίδει το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA. Στην περιοχή επιχειρούν σκάφη της ακτοφυλακής, ένα ρυμουλκό, καθώς και το σκάφος Phoenix της μαλτέζικης ΜΚΟ MOAS, ενώ σπεύδουν κι άλλα πλοία.

«Δεν είναι σκηνή από ταινία φρίκης, είναι μια πραγματική τραγωδία που εκτυλίσσεται σήμερα στις πύλες της Ευρώπης», έγραψε στο Twitter ο Κρις Κατραμπόουν, συνιδρυτής της MOAS...

not a scene from a horror movie...Real life tragedy unfolding on Europe's doorstep today! pic.twitter.com/OcJH8C92Yh

@moas_eu @ItalianNavy More bodies being brought onboard #Phoenix pic.twitter.com/iDqOoaKVVD

More boat burning pic.twitter.com/L6A54B3pIp


Μόνο χθες στην ευρύτερη περιοχή έγιναν δέκα επιχειρήσεις διάσωσης περίπου 1.800 ανθρώπων που επέβαιναν σε 4 φουσκωτά και έξι ξύλινα σκάφη, λέει η ιταλική εφημερίδα La Repubblica.

@moas_eu @ItalianNavy Thank you @guardiacostiera pic.twitter.com/osivYwDtCp

@moas_eu @ItalianNavy @guardiacostiera More commercial vessels joining the rescue effort pic.twitter.com/PXYT60bxGn

Στο μεταξύ η λιβυκή ακτοφυλακή σταμάτησε δύο δουλεμπορικά που μετέφεραν 237 μετανάστες περίπου 12 μίλια ανοικτά της Σαμπράτα, δυτικά της Τρίπολης. ΟΙ μετανάστες προέρχονται από τη Λιβύη, το Μαρόκο την υποσαχάρια Αφρική και το Μπανγκλαντές κι ανάμεσά τους ήταν 20 γυναίκες και 15 νήπια.

Πάνω από 1.250 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τις αρχές του χρόνου στο πιο επικίνδυνο σημείο διέλευσης στον κόσμο, που χρησιμοποιούν οι μετανάστες για να ξεφύγουν από τους πολέμους και τη φτώχεια στη Μαύρη Ήπειρο και τη Μέση Ανατολή, σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης (ΔΟΜ).

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ