Aισιόδοξος ο Αϊντε για το Κυπριακό: Μπορεί να υπάρξει συμφωνία για μια νέα Γενεύη - iefimerida.gr

Aισιόδοξος ο Αϊντε για το Κυπριακό: Μπορεί να υπάρξει συμφωνία για μια νέα Γενεύη

Φωτογραφία: AΡ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αισιόδοξος εμφανίστηκε ο ειδικός σύμβουλος του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ, Έσπεν 'Αιντε, μετά την τρίωρη συνάντηση του με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί.

«Υπάρχει δρόμος να διανυθεί», σημειώσε στη συνέχεια ενώ διευκρίνισε πως δεν θέλει να προτρέχει σε συμπεράσματα. Εξέφρασε την φιλοδοξία ότι «μπορεί να υπάρξει συμφωνία για μια νέα Γενεύη, στο τέλος της εβδομάδας».

Ο κ. Άιντε δήλωσε ότι οι ηγέτες των δυο κοινοτήτων, έχουν δεσμευθεί «να διανύσουν το τελευταίο μίλι και να πάνε στη Γενεύη και μάλιστα σύντομα».

Υποστήριξε ότι παραμένουν σε εκκρεμότητα κάποια ζητήματα που αφορούν τη μεθοδολογία και συγκεκριμένα το τι πρέπει να γίνει, πριν από την σύγκληση της διάσκεψης και πώς αυτή θα διοργανωθεί.

«Η εκ του σύνεγγυς διπλωματία θα συνεχιστεί» είπε ο κ. Άιντε, προσθέτοντας ότι και οι δύο πλευρές του ζήτησαν να προσπαθήσει να σμικρύνει τα ζητήματα που εκκρεμούν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ κυπριακό Γενεύη συνομιλίες
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ