Ερντογάν: Αν η Γερμανία πάρει τα στρατεύματά της από το Ιντσιρλίκ, θα της πούμε... αντίο - iefimerida.gr

Ερντογάν: Αν η Γερμανία πάρει τα στρατεύματά της από το Ιντσιρλίκ, θα της πούμε... αντίο

Φωτογραφία: AP/ Lefteris Pitarakis
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε περίπτωση που το Βερολίνο αποφασίσει να αποσύρει τα γερμανικά στρατεύματα από την αεροπορική βάση του Ιντσιρλίκ, τότε η Αγκυρα θα της πει «αντίο», δήλωσε ο Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Τούρκος πρόεδρος συμπλήρωσε, σε δηλώσεις πριν αναχωρήσει για τις Βρυξέλλες για τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ, ότι δεν έχει ένδειξη από μέρους του Βερολίνου για ενδεχόμενη απόσυρση των στρατευμάτων. Το ζήτημα προέκυψε όταν οι τουρκικές αρχές εμπόδισαν Γερμανούς βουλευτές να επισκεφθούν τη βάση του Ιντσιρλίκ αυτόν το μήνα και η Γερμανία αντέδρασε ανακοινώνοντας ότι θα εξετάσει το ενδεχόμενο να μεταφέρει αλλού τα στρατεύματά της.

Το Ιντσιρλίκ αποτελεί τη βάση περίπου 250 Γερμανών στρατιωτικών, οι οποίοι μετέχουν στις επιχειρήσεις του διεθνούς συνασπισμού υπό τις ΗΠΑ, εναντίον του Ισλαμικού Κράτους, στη Συρία και το Ιράκ.

Να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της η ΕΕ

Στις ίδιες δηλώσεις, ο Ερντογάν ανέφερε ότι η Αγκυρα δεν επιδιώκει τη ρήξη με την ΕΕ, συμπλήρωσε όμως ότι η Ενωση θα πρέπει να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της.

Ακόμη, αναφερόμενος στο ΝΑΤΟ, τόνισε ότι τα μέλη του θα πρέπει να συνεργάζονται στενότερα στη μάχη εναντίον της τρομοκρατίας και ότι είναι κρίσιμης σημασίας η γρήγορη ανταλλαγή πληροφοριών.

Πηγή: ΑΠΕ/ Reuters

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ταγίπ Ερντογάν Ιντσιρλίκ ΝΑΤΟ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ