Σε παγίδα των Αμερικανών απέδωσε την εμπλοκή του ο Wu Tian Min - iefimerida.gr

Σε παγίδα των Αμερικανών απέδωσε την εμπλοκή του ο Wu Tian Min

Φωτογραφία: Intime
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ως θύμα πλεκτάνης των Αμερικανών που του την «έστησαν» εμφανίστηκε ο Κινέζος Wu Tian Min, ο οποίος παρουσιάστηκε χθες ενώπιον των δικαστών του Συμβουλίου Εφετών, που είναι το μόνο αρμόδιο για να αποφασίσει επί του αιτήματος των ΗΠΑ για την έκδοσή του.

Με ηρεμία στο βλέμμα, και λέγοντας λίγα λόγια, ο 52χρονος, υποστήριξε ότι είναι αθώος, και πως δεν διέπραξε την κατηγορία της κατασκοπείας που τού αποδίδουν οι αμερικανικές αρχές (σ.σ εκτός από αυτό το αδίκημα, εκζητείται ακόμη για τα αδικήματα της παραβίασης μυστικών της πολιτείας, της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση και της απόπειρας εξαγωγής ειδών αμυντικού εξοπλισμού).

Στην απολογία του ενώπιον των δικαστών, ο Wu Tian Min, υποστήριξε ότι οι Αμερικανοί τού έβαλαν τρικλοποδιά, τον προσέγγισαν μέσω μίας ημεδαπής εταιρίας και τον έπεισαν να έρθει στην Ελλάδα, προκειμένου να βρει και να αγοράσει για τρίτο ενδιαφερόμενο μία κεραία μεγάλης εμβέλειας. Όμως όπως είπε, δεν θα αγόραζε ο ίδιος την κεραία.

Μιλώντας για τις συνέπειες της έκδοσης του στην Αμερική, ο 52χρονος υποστήριξε ότι εάν γίνει δεκτό κινδυνεύει με κάθειρξη 80 ετών, ενώ μίλησε και για τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει, τόσο ο ίδιος όσο και ο πατέρας του.

Ο συνήγορός του, Ομηρος Ζέλιος, υποστήριξε στην αγόρευση του ότι στο αμερικανικό αίτημα δεν προκύπτει η διάπραξη του αδικήματος της κατασκοπείας, δεν υπήρξε καμία τετελεσμένη συναλλαγή, ενώ για ένα πιθανό αδίκημα, αυτό της παράβασης του νόμου περί όπλων, αυτό τελέστηκε στην Ελλάδα και θα έπρεπε να του είχε ασκηθεί εδώ ποινική δίωξη.

Οι ΗΠΑ ζητούν τον Wu Tian Min εδώ και αρκετούς μήνες, με τις ελληνικές αρχές να τον συλλαμβάνουν τον περασμένο Απρίλιο, την ώρα που έβγαινε από κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας. Σύμφωνα με το αμερικανικό κατηγορητήριο, ο 52χρονος, ενεργώντας ως εκπρόσωπος αμερικάνικης ναυτιλιακής εταιρείας, επιχείρησε να βρει και να αγοράσει μία κεραία υψηλών δυνατοτήτων, η οποία φέρεται να έχει τη δυνατότητα να υποκλέπτει διαβαθμισμένα στρατιωτικά μηνύματα, αλλά και να τα αποκωδικοποιεί


Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Συμβούλιο Εφετών κινέζος
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ