«Τζάκι Κένεντι, ψυχρή και υπολογίστρια» -Μια νέα βιογραφία αποκαλύπτει [εικόνες & βίντεο] - iefimerida.gr

«Τζάκι Κένεντι, ψυχρή και υπολογίστρια» -Μια νέα βιογραφία αποκαλύπτει [εικόνες & βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Βλέποντας τη Τζάκι Κένεντι, οι περισσότεροι είχαν την εντύπωση πως πρόκειται για μια κομψή, εκλεπτυσμένη γυναίκα με πολύ στιλ.

Ωστόσο, πίσω από τις κλειστές πόρτες η Τζάκι μόνο αυτή την εικόνα δεν είχε. Ηταν απόμακρη και αμείλικτη και ήταν εκείνη που έβαλε στην νταντά των παιδιών της, Κάρολαιν και Τζον, να τους ανακοινώσει πως ο πατέρας τους πρόεδρος Τζον Κένεντι δολοφονήθηκε.

Αυτό τουλάχιστον αποκαλύπτει βιογραφία του προεδρικού ιστορικού και καθηγητή Μάικλ Χόγκαν στο βιβλίο «The Afterlife of John Fitzgerald Kennedy: A Biography».

«Η Τζάκι γαλουχήθηκε ως ένα άτομο αποστασιοποιημένο και προστατευόμενο και μερικές φορές ήταν απότομη και κρυψίνους», γράφει.

«Τζάκι Κένεντι, ψυχρή και υπολογίστρια» -Μια νέα βιογραφία αποκαλύπτει [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 0

Σε νεαρή ηλικία, η Τζάκι έψαχνε να βρίσκει την ταυτότητά της μετά τον χωρισμό των γονιών της και στράφηκε στη γαλλική αριστοκρατία και κουλτούρα.

Φανταζόταν τον εαυτό της ως Πρώτη Κυρία και έβλεπε μια ευγενή Γαλλίδα που ζούσε αναλόγως, ξοδεύοντας αλόγιστα χρήματα σε ρούχα υψηλής ραπτικής που θα φορούσε αν ο σύζυγός της ήταν πρόεδρος της Γαλλίας και όχι των ΗΠΑ.

«Τζάκι Κένεντι, ψυχρή και υπολογίστρια» -Μια νέα βιογραφία αποκαλύπτει [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 1

Η Τζάκι αγαπούσε τη μόδα και ήθελε μοναδικά κομμάτια, που «δεν θα φορούσαν μικρές παχουλές γυναίκες που θα υπήρχαν γύρω της». Ο αγαπημένος της σχεδιαστής μόδας ήταν ο Oleg Cassini.

Συχνά φορούσε τιάρα σε ειδικές εκδηλώσεις υποδηλώνοντας πως αυτή και ο πρόεδρος ήταν Αμερικανοί βασιλιάδες και θα ήταν το ζευγάρι που θα έκανε την Ουάσινγκτον όχι απλά πολιτική πρωτεύουσα του κόσμου, αλλά και κορυφαία κοινωνική και πολιτιστική πρωτεύουσα.

Τζον και Τζάκι Κένεντι φιλοξενούσαν συχνά «άγρια» πάρτι στον Λευκό Οίκο με συγγενείς και φίλους να καπνίζουν και να πίνουν για ώρες. Οι καλεσμένοι συχνά μεθούσαν και έβγαζαν τα ρούχα τους προχωρώντας σε πιο περίεργες καταστάσεις. Ο αντιπρόεδρος Λίντον Τζόνσον κάποτε έπεσε μεθυσμένος στο πάτωμα, αποκαλύπτει το βιβλίο, σύμφωνα με την Daily Mail.

Σε ένα πάρτι, μάλιστα, για τον πρεσβευτή της Ινδίας, ο Oleg Cassini «παρήλασε» μπροστά τους με μπουρνούζι κρατώντας μια τσιμπίδα, θέλοντας να μιμηθεί την αυτοκρατορία Mogul.

Η Τζάκι προτιμούσε να βρίσκεται μακριά από τον Λευκό Οίκο και να κάνει κοινωνικές εμφανίσεις με την αφρόκρεμα της κοινωνίας, διεθνείς αξιωματούχους και playboys.

«Τζάκι Κένεντι, ψυχρή και υπολογίστρια» -Μια νέα βιογραφία αποκαλύπτει [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 2

Κάπνιζε πολύ και έπαιρνε αμφετανίνες, σύμφωνα με την βιογραφία, όπως σημειώνει η Daily Mail.

«Τζάκι Κένεντι, ψυχρή και υπολογίστρια» -Μια νέα βιογραφία αποκαλύπτει [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 3

Αφοσιωμένη, όσο κάποιοι θεωρούσαν την Τζάκι στα δυο της παιδιά, ήταν η νταντά τους Maud Shaw, η οποία ήταν εκείνη που ενημέρωσε τον Τζον και την Κάρολαιν για τον θάνατο του πατέρα τους.

Μετά τη δολοφονία του Τζον Κένεντι, η Τζάκι εξαφάνισε όλα τα αρχεία, συμπεριλαμβανομένων ημερολογίων, εγγραμμένων επισκεπτών, μαγνητοφωνημένων κλήσεων και συναντήσεων και οτιδήποτε σχετιζόταν με τον σύζυγό της, τη χρήση ναρκωτικών και αρχεία υγείας.

Παράλληλα, κάλεσε να όσους ήξεραν τον σύζυγό της και πρόεδρο Τζον Κένεντι να μην μιλούν σε ιστορικούς που γράφουν βιβλία, ενώ ζήτησε από εκδότες να λογοκρίνουν οτιδήποτε μπορούσε να αμαυρώσει τη μνήμη του Κένεντι.

Ηθελε να παρουσιαστεί ως ήρωας πολέμου, ο άνθρωπος της δύναμης που υπέφερε σιωπηλά, ένας ηγέτης ατρόμητος μπροστά στον κίνδυνο και επιθυμούσε οι ιστορικοί να ξεχάσουν την αποστολή για την ανατροπή του Φιντέλ Κάστρο, τη συμβολή του στον παγκόσμιο αγώνα των εξοπλιστικών, των κρυφών προβλημάτων υγείας και των ρομαντικών δεσμών.

«Τζάκι Κένεντι, ψυχρή και υπολογίστρια» -Μια νέα βιογραφία αποκαλύπτει [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 4

Οι πολέμιοι του Κένεντι τον παρουσίαζαν ως υπερβολικά συντηρητικό και ανίκανο να διαχειριστεί την εισβολή στον Κόλπο των Χοίρων, ενώ ρίσκαρε με πυρηνικό πόλεμο με τους Σοβιετικούς για το Βερολίνο και την Κούβα. Πολλοί, δε, κατέληξαν πως ο Κένεντι ήταν ο πιο επικίνδυνος ηγέτης της μεταπολεμικής εποχής.

Τον κατηγορούν πως ήταν ένας εθισμένος στα ναρκωτικά γυναικάς, χωρίς ίχνος ηθικής. Σχετιζόταν με τη μαφία και έκανε όργια στην πισίνα του Λευκού Οίκου.

«Η σεξουαλική του ζωή και τα ζητήματα υγείας δεν βύθισαν τη φήμη του μεγαλύτερου προέδρου μετά τον Ρούσβελτ», γράφει ο συγγραφέας της βιογραφίας των Κένεντι.

Φωτογραφίες: AP

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ