Δραματικό διάγγελμα Μέι μετά την επίθεση: Ερχονται δύσκολες μέρες - iefimerida.gr

Δραματικό διάγγελμα Μέι μετά την επίθεση: Ερχονται δύσκολες μέρες

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΡ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εμφανώς οργισμένη και βαθύτατα θλιμμένη εμφανίστηκε μπροστά στις κάμερες η Βρετανίδα πρωθυπουργός, για τις πρώτες δηλώσεις της μετά το μακελειό στο Μάντσεστερ.

«Οι τρομοκράτες δεν θα νικήσουν κι οι αξίες μας θα υπερισχύσουν», διεμήνυσε η Τερέζα Μέι μετά την έκτακτη συνεδρίαση της ειδικής επιτροπής για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας στην Ντάουνινγκ Στριτ.

Και αποκάλυψε πως οι υπηρεσίες ασφαλείας και η αστυνομία γνωρίζουν την ταυτότητα του καμικάζι βομβιστή, αλλά είναι πολύ νωρίς για να αποκαλύψουν το όνομά του. Θεωρούν ότι έδρασε μόνος του, αλλά ερευνάται κατά πόσον είχε συνεργούς και απηύθυνε έκκληση στο κοινό να παράσχει κάθε δυνατή βοήθεια στις διωκτικές αρχές.

Η Βρετανίδα πρωθυπουργός δήλωσε ακόμη πως στόχος του δράστη ήταν να προκαλέσει «όσο το δυνατόν περισσότερα θύματα».

«Γνωρίζουμε πως ένας μεμονωμένος τρομοκράτης ανατίναξε έναν εκρηκτικό μηχανισμό σε μια από τις εξόδους της αίθουσας, επιλέγοντας εσκεμμένα το μέρος και την ώρα για να προκαλέσει όσο το δυνατόν περισσότερα θύματα, μεταξύ των οποίων πολλά παιδιά και νέοι», υπογράμμισε η Μέι, καταγγέλλοντας μια «τρομερή και ανελέητη τρομοκρατική επίθεση».

«Όλες οι τρομοκρατικές επιθέσεις είναι φρικτές, αλλά αυτή ξεχωρίζει για τη δειλία της», τόνισε.

Kαι κατέληξε λέγοντας: «Έρχονται δύσκολες μέρες. Ας θυμόμαστε αυτούς που σκοτώθηκαν και ας σκεφτόμαστε αυτούς που βοήθησαν. Ο τρόπος ζωής μας θα επικρατήσει».

Η Βρετανίδα πρωθυπουργός είπε ότι θα προεδρεύσει σήμερα άλλης μιας σύσκεψης της COBRA.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ