Σταθάκης: Ως τις 15 Ιουνίου θα έχει οριστικοποιηθεί η απόφαση για το χρέος - iefimerida.gr

Σταθάκης: Ως τις 15 Ιουνίου θα έχει οριστικοποιηθεί η απόφαση για το χρέος

Φωτογραφία: EUROKINISSI/ ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την εκτίμηση ότι η απόφαση για το ελληνικό χρέος θα έχει οριστικοποιηθεί έως τις 15 Ιουνίου εξέφρασε ο Γιώργος Σταθάκης.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, μιλώντας στον Real Fm τόνισε ότι πρέπει να ληφθεί στο σημερινό Eurogroup η απόφαση για το χρέος, εκφράζοντας την αισιοδοξία του ότι αυτό θα συμβεί τελικά. Συμπλήρωσε ότι ακόμη κι αν δεν υπάρξει σήμερα οριστική λύση, «πρέπει να υπάρχει απόφαση που θα δίνει οδηγίες για το πώς θα οριστικοποιηθεί η απόφαση για το χρέος ως τις 15 Ιουνίου. Αρα δεν υπάρχουν άλλα χρονικά περιθώρια. Συνεπώς, εκτιμώ ότι δεν υπάρχει δυνατότητα να μεταφερθεί η απόφαση αυτή για μετά τις γερμανικές εκλογές».

Σε ερώτηση αν θα εφαρμοστούν τα μέτρα που ψηφίστηκαν πρόσφατα στη Βουλή χωρίς τα μέτρα για το χρέος, απάντησε ότι «η απόφαση είναι δεσμευτική και πρέπει να ληφθεί σήμερα, διότι η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους είναι το σημείο-κλειδί. Εφαρμόζουμε ένα Πρόγραμμα στο σκέλος που μας αφορά ως ελληνική κυβέρνηση και είναι πακέτο από την πλευρά των θεσμών η ρύθμιση και η βιωσιμότητα του χρέους. Αλλιώς δεν έχει νόημα και το ίδιο το Πρόγραμμα. Αντικειμενικά αυτά τα δύο πάνε πακέτο διότι εφαρμόζεις το Πρόγραμμα, έχοντας στον αντίποδα ότι είσαι βιώσιμος και μπορείς να επιστρέψεις στις αγορές».

Ο κ. Σταθάκης έκανε λόγο για σημαντικό ενδιαφέρον στις έρευνες για υδρογονάνθρακες, ενώ ανέφερε ότι θα δημιουργηθεί Ταμείο στο οποίο θα προορίζονται τα έσοδα. «Μελετάμε το πώς θα λειτουργεί αυτό το Ταμείο σε συνδυασμό με τι έχει γίνει σε άλλες χώρες, όπως η Νορβηγία και η Κύπρος», δήλωσε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ