Μαρμελάδα φράουλα, εποχής

Είναι η αγαπημένη μαρμελάδα όλων! Μη σας ξεφύγει αυτό το υπέροχο φρούτο για να κάνετε λίγη μαρμελάδα, ελαφριά, είναι η εποχή του.

Είναι απαραίτητο, ωστόσο, να αναζητήσετε φράουλες χωρίς φυτοφάρμακα, αξίζει να τις αγοράσετε σε ένα κατάστημα με βιολογικά προϊόντα.

Υλικά

  • 1/2 κιλό ώριμες και βιολογικές φράουλες
  • 400 γραμμάρια ζάχαρη ξανθιά
  • Χυμός 1/2 λεμονιού
  • 1 κλωνάρι βανίλιας

Εκτέλεση

  • Προτείνω να κάνετε μόνο 1/2 κιλό φράουλες, αν η μαρμελάδα δεν καταναλωθεί γρήγορα, χαλάει
  • Πλύντε καλά τις φράουλες σε νερό βρύσης, κόψτε τις ουρές και μετά κόψτε τις στα δύο, κατά μήκος
  • Τοποθετήστε τις σε κατσαρόλα, προσθέστε τη ζάχαρη και τον χυμό λεμονιού
  • Ανοίξτε το κλωνάρι βανίλιας, πάρτε τους σπόρους και βάλτε τους στις φράουλες, ρίξτε στην κατσαρόλα και το κλωνάρι
  • Αφήστε τις να μαριναριστούν για μια νύχτα -Αν κάνει ζέστη, αφήστε τις στο ψυγείο
  • Την άλλη μέρα βάλτε σε χαμηλή φωτιά να βράσουν για 10 λεπτά
  • Βγάλτε τον αφρό με τη χρήση κουτάλας
  • Αφήστε 1 ώρα να ξεκουραστούν, ξαναβράστε για 10-15 λεπτά
  • Ετοιμη! -Πετάξτε το κλωνάρι βανίλιας και τοποθετήστε την μαρμελάδα σε γυάλινα βαζάκια
  • Περιποιηθείτε τα βαζάκια σας, να ομορφήνουν -Τοποθετήστε μην μαρμελάδα στο ψυγείο, αντέχει 1 μήνα περίπου

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ