Σημαντικά αυξημένη η κερδοφορία των δέκα περιφερειακών λιμανιών - iefimerida.gr

Σημαντικά αυξημένη η κερδοφορία των δέκα περιφερειακών λιμανιών

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σημαντικά βελτιωμένη είναι η κερδοφορία των περισσότερων από τα δέκα περιφερειακά λιμάνια, που λειτουργούν με τη μορφή της Ανώνυμης Εταιρείας και έχουν μοναδικό μέτοχο το ΤΑΙΠΕΔ.

Ο μέσος όρος αύξησης των εννέα λιμανιών- χωρίς την Πάτρα που καταγράφει ζημιές λόγω διαγραφών παγίων- με βάση τα Διεθνή Λογιστικά Πρότυπα ανέρχεται στο 112%.

Η αύξηση των δεικτών κερδοφορίας, σύμφωνα με το Ταμείο, συνιστά αποτέλεσμα της ορθής διαχείρισης, της περιστολής του κόστους, της βελτιστοποίησης των λειτουργιών και της εφαρμογής καλών πρακτικών διοίκησης.

Η Πάτρα έκλεισε με κέρδη το 2016, ωστόσο η τόσο μεγάλη διαφορά προκύπτει από λογιστικές εγγραφές παγίων στοιχείων του έτους 2015, όπου ο Οργανισμός παρουσίασε ζημία -12.384.127 €.

Σε επίπεδο κύκλου εργασιών, έξι λιμάνια (Βόλος, Ελευσίνα, Καβάλα, Κέρκυρα, Ραφήνα, Αλεξανδρούπολη) καταγράφουν θετικό πρόσημο για το 2016

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΤΑΙΠΕΔ περιφερειακά λιμάνια
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ