ΗΠΑ: Φοιτητές αποχώρησαν επιδεικτικά από ομιλία του Μάικ Πενς σε πανεπιστήμιο [εικόνες & βίντεο]

Δεν είχε προλάβει καλά-καλά να ανέβει στο βήμα τελετής αποφοίτησης του Πανεπιστημίου Notre Dame της πολιτείας του, της Ιντιάνα ο Μάικ Πενς όταν ακούστηκαν έντονες αποδοκιμασίες, ενώ δεκάδες φοιτητές -κάπου 150 σύμφωνα με εκτιμήσεις τοπικών ΜΜΕ- αποχώρησαν επιδεικτικά από το χώρο.

Το Πανεπιστήμιο είχε προετοιμαστεί για τη διαμαρτυρία, αφού οι φοιτητές είχαν ζητήσει γραπτώς απ’ τον πρύτανη να μην καλέσει τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ να μιλήσει.

A large group of students just walked out of Notre Dame's commencement during VP Mike Pence's address. #ND2017 pic.twitter.com/g3dCuqPbXg

Η φοιτητική ομάδα ακτιβιστών “We Stand For” είπε ότι η αποχώρηση έγινε σε ένδειξη διαμαρτυρίες για τις πολιτικές της κυβέρνησης Τραμπ, αλλά και του ίδιου του αντιπροέδρου, που περιθωριοποίησαν, όπως λένε, ανθρώπους για τα θρησκευτικά τους πιστεύω, τη φυλή τους ή το σεξουαλικό τους προσανατολισμό. Στο διάστημα που διετέλεσε κυβερνήτης της Ιντιάνα (από το 2007 έως το 2013) ο Πενς ψήφισε μεταξύ άλλων νόμο που αφορούσε σε περιορισμούς στις εκτρώσεις και έναν άλλο, που επέτρεπε, όπως κατήγγειλαν οι επικριτές του- τις διακρίσεις εις βάρος ατόμων, λόγω του σεξουαλικού τους προσανατολισμού.

Στην ομιλία του ο Πενς κατήγγειλε την «αυξανόμενη έλλειψη ανοχής και καταπίεσης» της ελευθερίας του λόγου, που σαρώνει, όπως είπε, τις φοιτητικές εστίες πολλών αμερικανικών πανεπιστημίων.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ