ΗΠΑ: Φοιτητές αποχώρησαν επιδεικτικά από ομιλία του Μάικ Πενς σε πανεπιστήμιο [εικόνες & βίντεο] - iefimerida.gr

ΗΠΑ: Φοιτητές αποχώρησαν επιδεικτικά από ομιλία του Μάικ Πενς σε πανεπιστήμιο [εικόνες & βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δεν είχε προλάβει καλά-καλά να ανέβει στο βήμα τελετής αποφοίτησης του Πανεπιστημίου Notre Dame της πολιτείας του, της Ιντιάνα ο Μάικ Πενς όταν ακούστηκαν έντονες αποδοκιμασίες, ενώ δεκάδες φοιτητές -κάπου 150 σύμφωνα με εκτιμήσεις τοπικών ΜΜΕ- αποχώρησαν επιδεικτικά από το χώρο.

ΗΠΑ: Φοιτητές αποχώρησαν επιδεικτικά από ομιλία του Μάικ Πενς σε πανεπιστήμιο [εικόνες & βίντεο]  | iefimerida.gr 0

Το Πανεπιστήμιο είχε προετοιμαστεί για τη διαμαρτυρία, αφού οι φοιτητές είχαν ζητήσει γραπτώς απ’ τον πρύτανη να μην καλέσει τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ να μιλήσει.

A large group of students just walked out of Notre Dame's commencement during VP Mike Pence's address. #ND2017 pic.twitter.com/g3dCuqPbXg

Η φοιτητική ομάδα ακτιβιστών “We Stand For” είπε ότι η αποχώρηση έγινε σε ένδειξη διαμαρτυρίες για τις πολιτικές της κυβέρνησης Τραμπ, αλλά και του ίδιου του αντιπροέδρου, που περιθωριοποίησαν, όπως λένε, ανθρώπους για τα θρησκευτικά τους πιστεύω, τη φυλή τους ή το σεξουαλικό τους προσανατολισμό. Στο διάστημα που διετέλεσε κυβερνήτης της Ιντιάνα (από το 2007 έως το 2013) ο Πενς ψήφισε μεταξύ άλλων νόμο που αφορούσε σε περιορισμούς στις εκτρώσεις και έναν άλλο, που επέτρεπε, όπως κατήγγειλαν οι επικριτές του- τις διακρίσεις εις βάρος ατόμων, λόγω του σεξουαλικού τους προσανατολισμού.

ΗΠΑ: Φοιτητές αποχώρησαν επιδεικτικά από ομιλία του Μάικ Πενς σε πανεπιστήμιο [εικόνες & βίντεο]  | iefimerida.gr 1

Στην ομιλία του ο Πενς κατήγγειλε την «αυξανόμενη έλλειψη ανοχής και καταπίεσης» της ελευθερίας του λόγου, που σαρώνει, όπως είπε, τις φοιτητικές εστίες πολλών αμερικανικών πανεπιστημίων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ