Γαλλία: Ο πιο επιτυχημένος παρουσιαστής, 74 ετών, δίνει εξετάσεις για απολυτήριο λυκείου [εικόνες] - iefimerida.gr

Γαλλία: Ο πιο επιτυχημένος παρουσιαστής, 74 ετών, δίνει εξετάσεις για απολυτήριο λυκείου [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε ηλικία 74 ετών ο Michel Drucker είναι πάντα πολύ ενεργός στην γαλλική τηλεόραση. Αδύνατος, βαθύπλουτος, πολύ διάσημος.

Αυτός ο εργασιομανής παρουσιαστής και κονφερασιέ δεν είχε πάρει ποτέ το απολυτήριο λυκείου και αποφάσισε να το αποκτήσει τώρα, παρά την ηλικία του.
Μετά από 53 χρόνια στην τηλεόραση, ο Μισέλ Ντρουκέρ είναι μια εμβληματική φιγούρα της μικρής οθόνης. Σήμερα έχει δική του εκπομπή και επιπλέον εμφανίζεται σε δύο άλλες, κυριακάτικες. Σε όλη του την καριέρα έκανε ραδιόφωνο και είναι τηλεοπτικός παραγωγός, και συνεχίζει να το κάνει. Αποτέλεσε σοκ για τους Γάλλους η ομολογία του ότι δεν είχε πάρει ποτέ απολυτήριο λυκείου!

Γαλλία: Ο πιο επιτυχημένος παρουσιαστής, 74 ετών, δίνει εξετάσεις για απολυτήριο λυκείου [εικόνες] | iefimerida.gr 0


«Το απολυτήριο μου θυμίζει όλους τους εφιάλτες της παιδικής μου ηλικίας», δήλωσε ο Μισέλ Ντρουκέρ. «Ημουν το μικρότερο παιδί, ο ένας αδελφός μου τελείωσε την καλύτερη σχολή της Γαλλίας, την ΕΝΑ, και ο άλλος έκανε λαμπρές σπουδές ιατρικής! Δεν ήταν εύκολο για μένα», εξήγησε, προσθέτοντας ότι ποτέ δεν μπόρεσε να βρει τη θέση του στο σχολείο.
«Το μόνο που κατάφερα να πάρω ήταν το απολυτήριο γυμνασίου, γιατί μου είχαν υποσχεθεί ένα κόκκινο ποδήλατο», λέει, αστειευόμενος.«Εφυγα από το σπίτι μου σε ηλικία 17 ετών, τα υπόλοιπα είναι γνωστά από τη ζωή μου», είπε.
Ο Ντρουκέρ αποτελεί για τους Γάλλους το τέλειο πρότυπο ενός self made ανθρώπου, αλλά τονίζει ότι όλοι οι νέοι πρέπει να αποκτήσουν τουλάχιστον το απολυτήριο λυκείου. «Περάστε τις εξετάσεις! Σπουδάστε! Προσπαθήστε επίσης να πιάσετε δουλειά σχετικά νωρίς» είναι οι συμβουλές που δίνει στους νέους.

Ο Μισέλ Ντουρκέρ όπως είναι σήμερα, 74 ετών:

Γαλλία: Ο πιο επιτυχημένος παρουσιαστής, 74 ετών, δίνει εξετάσεις για απολυτήριο λυκείου [εικόνες] | iefimerida.gr 1


«Ακόμη κι αν δεν καταφέρετε να περάσετε το απολυτήριο, ενδιαφερθείτε πολύ γρήγορα για όλα! Μπορεί κάποιος να είναι πολύ μορφωμένος και πολύ λαμπρός ακόμη και χωρίς σπουδές», συμβουλεύει.
«Το να μην κάποιος καθόλου σπουδές, να μην έχει μάθει τίποτα, να μην έχει διαβάσει τίποτα, να μην έχει ενσωματώσει τίποτα σε πνευματικό και λογοτεχνικό επίπεδο σε ηλικία μεταξύ 8 και 18 ετών, αυτό με λυπεί για τον εαυτό μου. 60 χρόνια μετά, συνεχίζω να προσπαθώ για να καλύψω αυτά τα δέκα χαμένα χρόνια» δήλωσε.
Ο Μισέλ Ντουκέρ εξηγεί την τεράστια επιτυχία του εν μέρει στην «εξαιρετική μνήμη» του. «Δεν υπάρχουν μόνο κακοί μαθητές, δεν υπάρχουν μόνο κακοί εκπαιδευτικοί. Αν κάποιος μου είχε μάθει την θέληση να είμαι καλός μαθητής, θα ήμουν ίσως πρώτος στην τάξη, αντί να είμαι τελευταίος!» δήλωσε, έτοιμος να περάσει τις εξετάσεις για να πάρει το απολυτήριό του.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ