Ενα ελληνικό success story: 25 χρόνια ΒΙΚΟΣ -Επενδύει στην Ελλάδα και κατακτά την κορυφή - iefimerida.gr

Ενα ελληνικό success story: 25 χρόνια ΒΙΚΟΣ -Επενδύει στην Ελλάδα και κατακτά την κορυφή

ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΟΥΛΟΣ

Από την πηγή -στα πανέμορφα Ιωάννινα- στο μπουκάλι και από εκεί στο ποτήρι του Ελληνα καταναλωτή, λένε στην εταιρεία ΒΙΚΟΣ και συνεχίζουν να χτίζουν ένα επιχειρηματικό success story made in Greece εδώ και 25 χρόνια.

Η Ηπειρωτική Βιομηχανία Εμφιαλώσεων ΒΙΚΟΣ συμπλήρωσε τον Απρίλιο 25 χρόνια λειτουργίας. Ηταν το 1992 όταν το πρώτο εργοστάσιο στην Περίβλεπτο Ιωαννίνων έλαβε άδεια λειτουργίας και ξεκίνησε η εμφιάλωση του νερού «ΒΙΚΟΣ» από την ομώνυμη πηγή.

Από τότε συνεχίζει να ακολουθεί το απόλυτα επιτυχημένο μοντέλο, το οποίο στηρίζεται στον συστηματικό εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεών της, αφού στόχος είναι τα προϊόντα να ανταποκρίνονται στα κορυφαία ποιοτικά και περιβαλλοντικά πρότυπα μέχρι να φτάσουν στον καταναλωτή.

Ορόσημο το 2017 με 25 εκατ. ευρώ νέες επενδύσεις
Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΒΙΚΟΣ Α.Ε. κ. Πέτρος Σεπετάς, σε συνάντηση με δημοσιογράφους στις εγκαταστάσεις της εταιρείας, ανέφερε πως το 2017 αποτελεί ένα επενδυτικό ορόσημο για την εταιρεία.

Παρά το αρνητικό κλίμα για την οικονομία της χώρας, η εταιρεία γιορτάζει τα 25 χρόνια λειτουργίας της προχωρώντας δυναμικά σε νέες επενδύσεις στην Ελλάδα της τάξεως των 25 εκατομμυρίων ευρώ. Οπως αναφέρουν στελέχη της εταιρείας, το εμφιαλωμένο νερό παραμένει η ναυαρχίδα της εταιρείας, αλλά πλέον η δυναμική είσοδος στον τομέα των αναψυκτικών δημιουργεί την ανάγκη για αύξηση της παραγωγής.

Γι' αυτό η ΒΙΚΟΣ προχωρά σε εγκατάσταση επιπλέον γραμμής εμφιάλωσης νερού στο εργοστάσιο της ΒΙΚΟΣ στην Περίβλεπτο, καθώς και στην επέκταση της μονάδας εμφιάλωσης νερού και παραγωγής και εμφιάλωσης αναψυκτικών στο εργοστάσιο του Καλπακίου με νέες κτιριακές εγκαταστάσεις και νέα γραμμή παραγωγής αναψυκτικών. Ταυτόχρονα, οι αποθήκες της εταιρείας επεκτείνονται συνολικά κατά 15.000 τ.μ., ενώ ενισχύεται η μονάδα παραγωγής εξειδικευμένων πλαστικών στο εργοστάσιο της PETCOM Plastics, με την εγκατάσταση νέου μηχανολογικού εξοπλισμού.

Ενα ελληνικό success story: 25 χρόνια ΒΙΚΟΣ -Επενδύει στην Ελλάδα και κατακτά την κορυφή  | iefimerida.gr 0

Στην Περίβλεπτο το πιο σύγχρονο εργοστάσιο εμφιάλωσης νερού
Καθοριστικής σημασίας είναι η επένδυση στην Περίβλεπτο με την εγκατάσταση επιπλέον γραμμής εμφιάλωσης νερού στο εργοστάσιο, στην οποία στάθηκε ο κ. Σεπετάς. Με την κίνηση αυτή η ΒΙΚΟΣ θα έχει το πλέον σύγχρονα εργοστάσια στην Ελλάδα (στα πρότυπα των ΗΠΑ) στον χώρο της εμφιάλωσης νερού, με τη δυνατότητα παραγωγής 81.000 φιαλών την ώρα. Ενδεικτικά αναφέρεται πως συνήθως τα εργοστάσια εμφιάλωσης νερού παράγουν 20.000 φιάλες την ώρα.

Η εξαγορά που οδηγεί σε επέκταση της ΒΙΚΟΣ σε Πελοπόννησο και νησιωτική Ελλάδα
Οπως ανέφερε ο κ. Σεπετάς, η ΒΙΚΟΣ προχώρησε και σε μια στρατηγικής σημασίας επένδυση, στην εξαγορά του 70% της Νατούρα Εμφιαλωτική, με έδρα την Κόρινθο. Η συγκεκριμένη εταιρεία διαθέτει το φυσικό μεταλλικό νερό «Υάς» και το επιτραπέζιο νερό «Ίρις». Στόχος της ΒΙΚΟΣ είναι μέσα στα επόμενα δύο χρόνια να αποκτήσει το 100% της Νατούρα. Η συγκεκριμένη κίνηση αναμένεται να δώσει στη ΒΙΚΟΣ αύξηση της δυναμικότητας του εμφιαλωτηρίου, της δημιουργίας νέων αποθηκευτικών χώρων, αλλά και τη δυνατότητα για περαιτέρω γεωγραφική επέκταση προς την Πελοπόννησο και τη νησιωτική Ελλάδα, καθώς θα μειωθεί σημαντικά το κόστος μεταφοράς. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο εν λόγω εργοστάσιο έγιναν επενδύσεις 2 εκατ. ευρώ για γραμμές παραγωγής και αποθηκευτικούς χώρους.

Ενα ελληνικό success story: 25 χρόνια ΒΙΚΟΣ -Επενδύει στην Ελλάδα και κατακτά την κορυφή  | iefimerida.gr 1

Πρωτιά στο εμφιαλωμένο νερό εδώ και μια δεκαετία
Δουλειά, συνέπεια, επενδύσεις, εκσυγχρονισμός και ποιότητα ανέβασαν πριν από μία δεκαετία τη Βίκος στην κορυφή των εμφιαλωμένων νερών. Από τότε η εταιρεία διατηρεί σταθερά την πρώτη θέση στα μερίδια αγοράς εμφιαλωμένου νερού με ποσοστό 21%.

Τα άλματα όμως στην αγορά δεν περιορίζονται εκεί, αφού με την είσοδό της στον χώρο των αναψυκτικών το μερίδιο αγοράς κατά το 1ο τρίμηνο του 2017 σημείωσε σημαντική αύξηση, ιδίως για τη Βίκος Cola. Πιο συγκεκριμένα, οι πωλήσεις των αναψυκτικών αυξήθηκαν κατά 40% το 2016, ενώ η αύξηση για το 1ο τρίμηνο του 2017 είναι της τάξης του 70%.

Επιπλέον, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, ο κύκλος εργασιών το 2016 ανήλθε στα 67.750.000 ευρώ, σε σύγκριση με τα 64.231.631,85 ευρώ το 2015, ενώ το 1ο τρίμηνο του 2017 τρέχει ήδη με μία αύξηση της τάξης του 10,55% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι. Αξίζει να σημειωθεί πως το 10% του κύκλου εργασιών της ΒΙΚΟΣ υπολογίζεται πως αντιστοιχεί σε προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας (Private Label) που παράγει για supermarket όπως ο Σκλαβενίτης και τα MyMarket.

Ενα ελληνικό success story: 25 χρόνια ΒΙΚΟΣ -Επενδύει στην Ελλάδα και κατακτά την κορυφή  | iefimerida.gr 2



Δυναμική είσοδος στο ελληνικό αναψυκτικό
Η ΒΙΚΟΣ προχώρησε σε δυναμική είσοδο στην αγορά του αναψυκτικού, με τα Φυσικά Μεταλλικά Αναψυκτικά ΒΙΚΟΣ να είναι τα μοναδικά με Φυσικό Μεταλλικό Νερό. Οπως αναφέρουν στελέχη της εταιρείας, ανταποκρινόμενη η ΒΙΚΟΣ στις σύγχρονες διατροφικές τάσεις, παρουσίασε φέτος τη νέα προσθήκη στην γκάμα των αναψυκτικών της, τα Φυσικά Μεταλλικά Αναψυκτικά «Βίκος» με γλυκαντικά από το φυτό στέβια σε γεύσεις cola, πορτοκαλάδα και λεμονάδα.

Ταυτόχρονα, η εξαγωγική δραστηριότητα της εταιρείας συνεχίζεται δυναμικά, αντιπροσωπεύοντας το 5% του τζίρου της και συμπεριλαμβάνοντας χώρες όπως η Γερμανία, οι ΗΠΑ, η Κίνα, η Κορέα, η Κύπρος και η Αλβανία.

Μάλιστα, η εταιρεία δεν αποκλείει, χωρίς ωστόσο να αναμένονται κινήσεις στο άμεσο μέλλον, τη συμμετοχή ή τη συνεργασία με άλλη εταιρεία. Υπενθυμίζεται εξάλλου πως η ΒΙΚΟΣ διατηρεί το 25% της εταιρείας παραγωγής αναψυκτικών ΕΨΑ. Ωστόσο ο κ. Σεπετάς τονίζει πως αυτή η απόκτηση του ποσοστού έγινε πριν η ΒΙΚΟΣ μπει στην αγορά του αναψυκτικού, οπότε για την ώρα τουλάχιστον δεν αναμένεται κάτι, για το μέλλον όμως είναι όλα ανοιχτά.

Ενα ελληνικό success story: 25 χρόνια ΒΙΚΟΣ -Επενδύει στην Ελλάδα και κατακτά την κορυφή  | iefimerida.gr 3

Μία σταθερή αξία για την ελληνική οικονομία με συνολικά 125 εκατ. επενδύσεις
Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους για την πορεία που ακολουθεί η ΒΙΚΟΣ εδώ και 25 χρόνια, με συνολικές επενδύσεις στην ελληνική οικονομία ύψους 125 εκατ. ευρώ.

  • 28 γραμμές παραγωγής (11 γραμμές εμφιάλωσης νερού και 17 γραμμές παραγωγής preforms και πωμάτων) 
  • 3 εργοστάσια 
  • 2 logistic centers 
  • 4 πηγές 
  • Περισσότερους από 300 εργαζομένους

Η ΒΙΚΟΣ στηρίζει την εθελοντική αιμοδοσία, τον πολιτισμό και τον αθλητισμό
Εδώ και χρόνια η ΒΙΚΟΣ δραστηριοποιείται στην ενίσχυση της εθελοντικής αιμοδοσίας, στον πολιτισμό, αλλά και στον αθλητισμό. Ενδεικτικό είναι πως η Ηπειρωτική Βιομηχανία Εμφιαλώσεων ΒΙΚΟΣ Α.Ε. έχει προβεί σε δωρεές μιας κινητής μονάδας αιμοληψίας και 3 ειδικών οχημάτων ασφαλούς μεταφοράς φιαλών αίματος, ενώ συμμετέχει σε διαρκείς δράσεις για την προώθηση της εθελοντικής αιμοδοσίας σε όλη την Ελλάδα.

Επιπλέον, ως εταιρικό μέλος του σωματείου «Διάζωμα», στηρίζει ενεργά πρωτοβουλίες για την αποκατάσταση, συντήρηση και προβολή των αρχαίων θεάτρων και προσφέρει περιηγήσεις σε αρχαία θέατρα στους μαθητές ανά την επικράτεια.

Η εταιρεία προάγει με πολυδιάστατο τρόπο την αθλητική δραστηριότητα και το πνεύμα της ευγενούς άμιλλας, ως πρωτεργάτης των αγώνων δρόμου Βίκος Street Relays από το 2014 και ως υποστηρικτής του ποδοσφαιρικού τουρνουά Βίκος Cola Elite Neon Cup για παιδιά & εφήβους, του Βίκος Tennis Tournament, του πρωταθλήματος Volley League, τοπικών αθλητικών συλλόγων και πλήθους αθλητικών εκδηλώσεων & δραστηριοτήτων σε όλη την Ελλάδα.

Ενα ελληνικό success story: 25 χρόνια ΒΙΚΟΣ -Επενδύει στην Ελλάδα και κατακτά την κορυφή  | iefimerida.gr 4
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ