Έξω φρενών με τον Μαρκόπουλο οι γαλάζιοι βουλευτές - iefimerida.gr

Έξω φρενών με τον Μαρκόπουλο οι γαλάζιοι βουλευτές

Έξω φρενών με τον Μαρκόπουλο οι γαλάζιοι βουλευτές
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Νέα άγρια κόντρα ξέσπασε μεταξύ στελεχών της Νέας Δημοκρατίας που ανήκουν στο σκληρό «αντιμνημονιακό» μπλοκ με τους πιο μετριοπαθείς, με αφορμή την στάση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας στην ψηφοφορία για το Πολυνομοσχέδιο.

Το θέμα δεν πήρε μεγάλες διαστάσεις καθώς καλύφθηκε από την ανταρσία στο ΠΑΣΟΚ, ωστόσο η απουσία 12 βουλευτών της ΝΔ από την ψηφοφορία για τη σύσταση δικηγορικών εταιριών και κυρίως του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου Κώστα Μαρκόπουλου, έχει προκαλέσει την οργή άλλων βουλευτών όπως ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μάλιστα ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε ευθέως ότι «αρκετοί βουλευτές μου έδωσαν την εντύπωση ότι ψήφισαν πρωτίστως έχοντας στο μυαλό τους σε οργανωμένες συντεχνίες που εκπροσωπούν. Δεν θα σηκώσουμε εμείς το βάρος των μέτρων και οι άλλοι μισοί θα αποχωρούν διακριτικά με ελαφρά πηδηματάκια». Μάλιστα για να μη μείνει αμφιβολία ότι αναφερόταν στον κ. Μαρκόπουλο και τους άλλους γαλάζιους έσπευσε να προσθέσει: «Τα σχόλια μου αφορούν και τους συναδέλφους της ΝΔ που δεν προσήλθαν στην ψηφοφορία».

Ο κ. Κ. Μαρκόπουλος από την πλευρά του, ο οποίος έχει προκαλέσει την οργή πολλών συναδέλφων του γιατί στην κρίσιμη ψηφοφορία επέλεξε να είναι στο,...εντευκτήριο της Βουλής, μιλώντας στο MEGA ουσιαστικά είπε ότι με την απουσία του ήθελε να εκφράσει την αγωνία της κοινωνίας. «Η κοινωνία δεν αποτελείται από συντεχνίες» είπε χαρακτηριστικά .

Η επίσημη νέα Δημοκρατία τηρεί σιγή ιχθύος ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Σαμαράς ο οποίος βρίσκεται στη Μόσχα δεν θεωρεί πώς είναι κακό να υπάρχουν φωνές οι οποίες εκφράζουν το αντιμνημονιακό αίσθημα του λαού και γι αυτό δεν πρόκειται να προκαλέσει κάποιο θέμα με τους απόντες από την ψηφοφορία βουλευτές που άλλωστε ανήκουν στον σκληροπυρηνικό κομμάτι των Σαμαρικών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ