H Βόρεια Κορέα έκανε δοκιμή ενός συστήματος διεύθυνσης πυρηνικής κεφαλής [εικόνες & βίντεο] - iefimerida.gr

H Βόρεια Κορέα έκανε δοκιμή ενός συστήματος διεύθυνσης πυρηνικής κεφαλής [εικόνες & βίντεο]

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΡ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την αποτελεσματικότητα ενός συστήματος διεύθυνσης πυρηνικής κεφαλής λέει ότι έλεγξε η Βόρεια Κορέα με τη χθεσινή πυραυλική δοκιμή.

Σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA η δοκιμή στέφθηκε με «απόλυτη επιτυχία» κι ο πύραυλος τύπου Puguksong-2 ήταν πολύ ακριβής. Μάλιστα ο Κιμ Γιονγκ Ουν έδωσε το πράσινο φως για την χρήση του οπλικού συστήματος από τις ένοπλες δυνάμεις της χώρας.

H Βόρεια Κορέα  έκανε δοκιμή ενός συστήματος διεύθυνσης πυρηνικής κεφαλής [εικόνες & βίντεο]   | iefimerida.gr 0
H Βόρεια Κορέα  έκανε δοκιμή ενός συστήματος διεύθυνσης πυρηνικής κεφαλής [εικόνες & βίντεο]   | iefimerida.gr 1
H Βόρεια Κορέα  έκανε δοκιμή ενός συστήματος διεύθυνσης πυρηνικής κεφαλής [εικόνες & βίντεο]   | iefimerida.gr 2
H Βόρεια Κορέα  έκανε δοκιμή ενός συστήματος διεύθυνσης πυρηνικής κεφαλής [εικόνες & βίντεο]   | iefimerida.gr 3

Η Πιονγιάνγκ υποστηρίζει ότι ο πύραυλος κινείται με στερεά καύσιμα, πράγμα που σημαίνει μια σημαντική μείωση της φάσης εκκίνησης και ως εκ τούτου του χρόνου που έχουν στη διάθεσή τους οι αντίπαλοι για να τον αναχαιτίσουν.

H Βόρεια Κορέα  έκανε δοκιμή ενός συστήματος διεύθυνσης πυρηνικής κεφαλής [εικόνες & βίντεο]   | iefimerida.gr 4
H Βόρεια Κορέα  έκανε δοκιμή ενός συστήματος διεύθυνσης πυρηνικής κεφαλής [εικόνες & βίντεο]   | iefimerida.gr 5

Η εφημερίδα Rodong Sinmun, επίσημο όργανο του κομμουνιστικού καθεστώτος, έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες ενός χαρούμενου Κιμ Γιονγκ Ουν, περιστοιχισμένου από συνεργάτες του.

H Βόρεια Κορέα  έκανε δοκιμή ενός συστήματος διεύθυνσης πυρηνικής κεφαλής [εικόνες & βίντεο]   | iefimerida.gr 6

Άλλες φωτογραφίες που υποτίθεται ότι τραβήχτηκαν από φωτογραφική μηχανή προσαρμοσμένη στον πύραυλο δείχνουν εικόνες του εδάφους. Ο Κιμ μάλιστα φέρεται να ενθουσιάστηκε αντικρίζοντάς τες και σχολίασε «η Γη δείχνει πολύ όμορφη», σύμφωνα με το KCNA. Το καθεστώς ισχυρίζεται ότι έχει πλησιάσει ακόμη περισσότερο το στόχο του, δηλαδή να μπορεί να εξαπολύσει επιθέσεις κατά των ΗΠΑ.

Συνεδριάζει εκτάκτως το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ

Σύμφωνα με την Ουάσιγκτον και τη Σεούλ ο πύραυλος ήταν μεσαίου βεληνεκούς και πέταξε περίπου 500 χιλιόμετρα. Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ καταδίκασε την όγδοη φέτος πυραυλική δοκιμή της Βόρειας Κορέας και συνεδριάζει αύριο εκτάκτως για το θέμα.

H Βόρεια Κορέα  έκανε δοκιμή ενός συστήματος διεύθυνσης πυρηνικής κεφαλής [εικόνες & βίντεο]   | iefimerida.gr 7

Πριν από μία εβδομάδα η Πιονγιάνγκ προχώρησε στη δοκιμή ενός άλλου πυραύλου μεσαίου βεληνεκούς, τύπου Hwasong-12, ικανού να φέρει πυρηνική κεφαλή. Ο πύραυλος εκείνος πέταξε περίπου 800 χιλιόμετρα φθάνοντας σε ύψος 2.100 χιλιομέτρων.

Η Βόρεια Κορέα επιδιώκει την ανάπτυξη πυραύλων ικανών όχι μόνον να πλήξουν τη Νότια Κορέα και την Ιαπωνία, αλλά και να μεταφέρουν πυρηνική κεφαλή μέχρι τις ηπειρωτικές ΗΠΑ.

Προ ημερών η Ουάσιγκτον έστειλε ένα δεύτερο αεροπλανοφόρο, το USS Ronald Reagan, στην περιοχή, που θα μετάσχει μαζί με το USS Carl Vinson σε γυμνάσια στο δυτικό Ειρηνικό ωκεανό.

Ο Ντόναλντ Τραμπ έχει απειλήσει κατ’ επανάληψη ότι θα αναλάβει μονομερή δράση κατά του πυρηνικού και πυραυλικού προγράμματος της Βόρειας Κορέας χωρίς να αποκλείει ένα στρατιωτικό χτύπηα. Η Πιονγιάνγκ κατηγορεί τις ΗΠΑ ότι με τις κοινές στρατιωτικές ασκήσεις με τη Νότια Κορέα προετοιμάζεται για επίθεση – κάτι που απορρίπτουν Ουάσιγκτον και Σεούλ.

Φωτογραφίες: Rodong Sinmun

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ