Πορεία Ειρήνης στους δρόμους της Θεσσαλονίκης [εικόνες] - iefimerida.gr

Πορεία Ειρήνης στους δρόμους της Θεσσαλονίκης [εικόνες]

poreia
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πορεία ειρήνης στους κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της επιτροπής για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΔΥΕΘ).

Η πορεία ξεκίνησε συμβολικά έξω από τις εγκαταστάσεις του Γ' Σώματος Στρατού, όπου έχει την έδρα του το Στρατηγείο του ΝΑΤΟ (NRDC-GR) και αφού διέσχισε τους κεντρικούς δρόμους κατέληξε στο μνημείο του μαραθωνοδρόμου της Ειρήνης Γρηγόρη Λαμπράκη (Ερμού και Βενιζέλου), όπου κατατέθηκαν στεφάνια, καθώς αύριο συμπληρώνονται 54 χρόνια από τη δολοφονία του βουλευτή της Αριστεράς.

Πορεία Ειρήνης στους δρόμους της Θεσσαλονίκης [εικόνες]  | iefimerida.gr 0


Στην πορεία πήραν μέρος περισσότερα από χίλια άτομα, όπως είπε ο πρόεδρος της ΕΔΥΕΘ Νίκος Ζώκας.

Πορεία Ειρήνης στους δρόμους της Θεσσαλονίκης [εικόνες]  | iefimerida.gr 1

Επισήμανε ότι η πορεία έγινε σε ένα δύσκολο περιβάλλον για τους λαούς στα Βαλκάνια και σε ολόκληρο τον πλανήτη, με συγκρούσεις και απειλές πολέμου, με την όξυνση της κατάστασης στην Τουρκία και το μήνυμα της είναι: «Όχι στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, έξω από το ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση και κατάργηση των βάσεων».

Πορεία Ειρήνης στους δρόμους της Θεσσαλονίκης [εικόνες]  | iefimerida.gr 2

Ειδικά για τη Θεσσαλονίκη, σημείωσε, υπάρχει το αίτημα να «κλείσουν» το ΝΑΤΟϊκό Στρατηγείο (NRDC-GR) και το επιτελείο διεξαγωγής ηλεκτρονικού πολέμου.
(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ