Φωτογραφίες: Ακρίδες «πνίγουν» τον Αγιο Ευστράτιο [εικόνες]

Να κηρυχθεί ο Αγιος Ευστράτιος σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης ζήτησε η δήμαρχος του ακριτικού νησιού, Μαρία Κακκαλή.

Αυτό γιατί στο νησί έχει γίνει η επιδρομή εκατομμυρίων ακρίδων και οι κάτοικοι δυσκολεύονται πλέον να τις αντιμετωπίσουν.

Παράλληλα οι ειδικοί τονίζουν ότι το πρόβλημα έχει δημιουργηθεί επειδή στο νησί δεν υπάρχει αγροτική δραστηριότητα με αποτέλεσμα το χώμα να μην αναμοχλεύεται διευκολύνοντας την αναπαραγωγή του συγκεκριμένου είδους που γίνεται μέσα στο έδαφος.

Μιλώντας στο Έθνος η δήμαρχος του νησιού υποστήριξε ότι το πρόβλημα είναι μεγάλο από το καλοκαίρι του 2016. «Δεν μπορούσαμε να κυκλοφορήσουμε στο δρόμο», αναφέρει χαρακτηριστικά.



Ετσι, η μοναδική λύση που προκρίνουν οι ειδικοί του Γεωπονικού Πανεπιστημίου με το οποίο έχει υπογράψει σύμβαση ο δήμος είναι βιολογικά φάρμακα που έχουν εγκριθεί ειδικά για τον σκοπό αυτό καθώς το νησί θεωρείται περιοχή NATURA.



Τέλος, αφού κηρυχθεί το νησί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης την θα επισπευσθούν οι διαδικασίες για να εξασφαλιστεί η αδειοδότηση και στις αρχές του Ιουνίου να γίνει ο αεροψεκασμός ενώ παράλληλα αναμένεται να διεκδικηθούν και αποζημιώσεις.

Πηγή Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Αγιος Ευστράτιος ακρίδες

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ