Σεγκολέν Ρουαγιάλ, η πρώην σύντροφος του Ολάντ και υπουργός θα κάνει δική της επιχείρηση - iefimerida.gr

Σεγκολέν Ρουαγιάλ, η πρώην σύντροφος του Ολάντ και υπουργός θα κάνει δική της επιχείρηση

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η πρώην υπουργός Ενέργειας της Γαλλίας Σεγκολέν Ρουαγιάλ ανακοίνωσε την Τετάρτη 17 Μαΐου ότι θα ιδρύσει μια δική της επιχείρηση στον τομέα της πράσινης ανάπτυξης, καθώς και ένα think tank για τα θέματα της κλιματικής αλλαγής.

Η Σεγκολέν Ρουαγιάλ, πρώην σύντροφος του Φρανσουά Ολάντ και μητέρα των παιδιών του, παρέδωσε το υπουργείο της μετά τη νίκη του Εμανουέλ Μακρόν στον νέο υπουργό Νικολά Ιλό.

Σεγκολέν Ρουαγιάλ, η πρώην σύντροφος του Ολάντ και υπουργός θα κάνει δική της επιχείρηση | iefimerida.gr 0


«Τώρα θα ιδρύσω μια επιχείρηση, αρκετά γρήγορα, στον τομέα της πράσινης ανάπτυξης», εξήγησε η πρώην υπουργός στο μικρόφωνο του καναλιού BFM TV. «Θα το ανακοινώσω την επόμενη εβδομάδα. Θέλω να υλοποιήσω όσα έλεγα. Επειδή δεν μπορώ να συνεχίσω να είμαι δημόσιο πρόσωπο, είναι μια ευκαιρία για μένα», πρόσθεσε η Σεγκολέν Ρουαγιάλ, η οποία είχε πολιτική πορεία 25 ετών στο Σοσιαλιστικό Κόμμα της Γαλλίας.

Ανακοίνωσε επίσης ότι κατέθεσε αίτηση για την δημιουργία ενός συλλόγου ο οποίος θα φέρει το όνομα που είχε και το τελευταίο της βιβλίο «Μανιφέστο για μια κλιματική δικαιοσύνη», ώστε, όπως είπε, «να συνεχίσω να συγκεντρώνω επιστήμονες και διανοούμενους σε όλα αυτά τα θέματα».
«Στόχος μου είναι, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, να υπηρετήσω τη μάχη για την κλιματική αλλαγή, για την κλιματική δικαιοσύνη», εξήγησε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ