Κογκρέσο σε ΔΝΤ: Να μη λάβετε μέρος στο τρίτο ελληνικό πρόγραμμα - iefimerida.gr

Κογκρέσο σε ΔΝΤ: Να μη λάβετε μέρος στο τρίτο ελληνικό πρόγραμμα

Φωτογραφία: AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αρνητικός ως προς την συνέχιση της συμμετοχής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο ελληνικό πρόγραμμα εμφανίστηκε ο πρόεδρος της Επιτροπής Νομισματικής Πολιτικής του Αμερικανικού Κογκρέσου.

Ο ρεπουμπλικανός Γερουσιαστής Αντι Μπαρ στην ειδική συνεδρίαση για το ελληνικό ζήτημα και τον ρόλο του ΔΝΤ είπε χαρακτηριστικά: «Αν το ΔΝΤ λάβει μέρος σε ένα τρίτο πρόγραμμα για την Ελλάδα, θα αποδείξει ότι δεν αναγνωρίζει τα λάθη του». Συνέχισε μάλιστα προειδοποιώντας το Ταμείο: «θα είναι υπεύθυνο για τον εξονυχιστικό κοινοβουλευτικό έλεγχο των πράξεων του που θα υποστεί».

Όπως τόνισε ο κ. Μπαρ, κανείς δεν προσποιείται ότι οι Ευρωπαίοι έχουν ανάγκη τα χρήματα του ΔΝΤ για την Ελλάδα, καθώς όπως εξήγησε υπάρχει ο ESM. «Aυτό που κάνουν είναι οτι χρησιμοποιούν το ΔΝΤ για να προστατεύσουν τους πολιτικούς τους ενόψει των εκλογών στην Ευρώπη», τόνισε ο πρόεδρος της Επιτροπής που έδωσε την εντύπωση ότι γνώριζε πολύ καλά το ελληνικό ζήτημα.

«Η εισπαρξιμότητα των φόρων παραμένει χαμηλά, οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του δημοσίου προς ιδιώτες, μεγάλες ενώ η δίωξη του κ Αντρεά Γεωργίου για πολλούς θεωρείται πολιτικό κυνήγι μαγισσών», είπε ενώ σε κάποιο σημείο έδειξε και δημοσίευμα με τον Αλέξη Τσίπρα και υπενθύμισε ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός έχει εκφραστεί πολλές φορές απαξιωτικά κατά του Ταμείου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΔΝΤ Ελληνικό πρόγραμμα Κογκρέσο
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ