O Κιμ Γιονγκ Ουν φοβάται αμερικανικό προληπτικό χτύπημα και παίρνει μέτρα - iefimerida.gr

O Κιμ Γιονγκ Ουν φοβάται αμερικανικό προληπτικό χτύπημα και παίρνει μέτρα

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΑΡ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εντολή να ενισχυθούν οι άμυνες σε στρατηγικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις στη Βόρεια Κορέα έδωσε ο Κιμ Γιονγκ Ουν καθώς προετοιμάζεται για ενδεχόμενο αμερικανικό προληπτικό χτύπημα.

Ο δικτάτορας διέταξε τη στρατιωτική ηγεσία να ενισχύσει και να επιδιορθώσει τα προστατευτικά τείχη σε εγκαταστάσεις -κλειδιά καθώς εντείνονται οι φόβοι στην Πιονγιάνγκ ότι οι ΗΠΑ θα εξαπολύσουν μια αιφνίδια αεροπορική επιδρομή.

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν φέρεται να έλαβε την απόφαση αυτή στα μέσα Απριλίου όταν ο Ντόναλντ Τραμπ διέταξε να ισοπεδωθεί με πυραύλους Τόμαχοκ μια αεροπορική βάση στη Συρία, ως αντίποινα για την επίθεση με χημικά κατά αμάχων στην επαρχία Ιντλίμπ.

O Κιμ Γιονγκ Ουν φοβάται αμερικανικό προληπτικό χτύπημα και παίρνει μέτρα | iefimerida.gr 0

Πληροφορίες αναφέρουν την ίδια ώρα ότι αμερικανικές στρατιωτικές δυνάμεις που σταθμεύουν στη Νότια Κορέα έκαναν πρόβα επίθεσης για την καταστροφή όπλων μαζικής καταστροφής της Πιονγιάνγκ.

Σύμφωνα με το Yonhap News, η εικονική επίθεση εξαπολύθηκε από βορειοκορεατικό πολεμικό πλοίο. Η άσκηση με την επωνυμία 'Warrior Strike 7' πραγματοποιήθηκε σε δύο σημεία βόρεια της Σεούλ και κοντά στα σύνορα των δύο χωρών.

O Κιμ Γιονγκ Ουν φοβάται αμερικανικό προληπτικό χτύπημα και παίρνει μέτρα | iefimerida.gr 1
O Κιμ Γιονγκ Ουν φοβάται αμερικανικό προληπτικό χτύπημα και παίρνει μέτρα | iefimerida.gr 2

Οι στρατιώτες χρησιμοποίησαν ένα ελικόπτερο προτού διεισδύσουν σε εικονικές εχθρικές εγκαταστάσεις με στόχο να καταστρέψουν «πυρηνικά όπλα».

Πηγή στην Πιονγιάνγκ ανέφερε στο “Asia Press” ότι το καθεστώς προετοιμάζεται εντατικά για επιθέσεις με πυραύλους Κρουζ μετά το αμερικανικό χτύπημα στη Συρία.

O Κιμ Γιονγκ Ουν φοβάται αμερικανικό προληπτικό χτύπημα και παίρνει μέτρα | iefimerida.gr 3

Την ίδια ώρα το Yonhap μετέδιδε ότι ο Τραμπ είπε στον προεδρικό απεσταλμένο της Νότιας Κορέας ότι η Ουάσιγκτον είναι πρόθυμη να επιλυθεί με διπλωματικά μέσα η πυρηνική κρίση της Βόρειας Κορέας αλλά μόνον υπό τις κατάλληλες προϋποθέσεις. Ο αμερικανός πρόεδρος είπε ότι είναι πιθανή «μια μεγάλη, μεγάλη σύρραξη» με τη Βόρεια Κορέα κι ότι παραμένουν στο τραπέζι όλες οι επιλογές, αλλά ο ίδιος θέλει να λυθεί η κρίση ειρηνικά, πιθανώς με την επιβολή νέων οικονομικών κυρώσεων.

Ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας, Μουντ Τζάε-ιν, ο οποίος ανέλαβε καθήκοντα την περασμένη εβδομάδα, τάσσεται υπέρ μιας πιο μετριοπαθούς αντιμετώπισης της Πιονγιάνγκ, αλλά έχει πει ότι η Βόρεια Κορέα θα πρέπει να υποχωρήσει στην επιμονή της για ανάπτυξη πυρηνικών όπλων, προτού καταστεί εφικτός ο διάλογος.

O Κιμ Γιονγκ Ουν φοβάται αμερικανικό προληπτικό χτύπημα και παίρνει μέτρα | iefimerida.gr 4

Ο απεσταλμένος του στην Ουάσιγκτον, ο νοτιοκορεάτης μεγιστάνας των ΜΜΕ, Χονγκ Σεόκ-χιουν είπε ότι ο Τραμπ του μίλησε για τη βούλησή του να διευθετηθεί το ζήτημα μέσω διαλόγου, αλλά δεν θα κάνει «διάλογο για τον διάλογο» και ότι είναι σημαντική κατά τη γνώμη του η άσκηση πίεσης στην Πιονγιάνγκ.

O Κιμ Γιονγκ Ουν φοβάται αμερικανικό προληπτικό χτύπημα και παίρνει μέτρα | iefimerida.gr 5

Η Βόρεια Κορέα προχώρησε την περασμένη Κυριακή σε μια νέα πυραυλική δοκιμή αψηφώντας τα ψηφίσμα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, λέγοντας ότι δοκίμασε την ικανότητα του πυραύλου να φέρει μια «μεγάλη, βαριά πυρηνική κεφαλή».

Ωστόσο, ανώτερος βορειοκορεάτης διπλωμάτης δήλωσε ότι η Πιονγιάνγκ είναι ανοικτή σε διάλογο με την Ουάσιγκτον υπό τις κατάλληλες προϋποθέσεις.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ