Στη δίνη νέου σκανδάλου διαφθοράς ο πρόεδρος της Βραζιλίας [εικόνες & βίντεο]

Μια νέα βόμβα μεγατόνων «έσκασε» στη Βραζιλία με κεντρικό πρόσωπο τον πρόεδρο της χώρας, Μισέλ Τεμέρ, ο οποίος κατηγορείται ότι ενέκρινε τη δωροδοκία ενός πιθανού μάρτυρα σε υπόθεση διαφθοράς.

Η εφημερίδα Ο Globo υποστηρίζει ότι ο Τεμέρ ενέκρινε να δοθούν χρήματα στον Εδουάρδο Κούνια, τον πρώην πρόεδρο της Βουλής, που καταδικάστηκε τον περασμένο Μάρτιο σε 15ετή κάθειρξη για δωροδοκία, ξέπλυμα χρήματος και φοροδιαφυγή, ώστε να μην καταθέσει σε υπόθεση που θα «έκαιγε» τον Τεμέρ.

Το περιεχόμενο των ηχητικών ντοκουμέντων που λέει ότι έχει στη διάθεσή της η εφημερίδα είναι τόσο σοβαρό, ώστε προκάλεσε σάλο στην πολιτική σκηνή της χώρας. Μέσα σε λίγες ώρες μέλη της αντιπολίτευσης ζήτησαν πρόωρες εκλογές και ζήτησαν την αποπομπή του Τεμέρ απ’ το ύπατο αξίωμα της χώρας, ενώ διαδηλωτές – στην πλειονότητά τους οπαδοί του Κόμματος των Εργαζομένων (PT) του «Λούλα» ντα Σίλβα και της Ντίλμα Ρουσέφ- κατέκλυσαν τους δρόμους του Σάο Πάολο και της πρωτεύουσας Μπραζίλια καλώντας τον πρόεδρο να παραιτηθεί.

Άλλοι διαδηλωτές βγήκαν στα παράθυρα των σπιτιών τους στο Ρίο ντε Τζανέιρο, το Σαλβαδόρ και τη Ρεσίφε χτυπώντας κατσαρόλες.

Πολιτικοί σχολιαστές κάνουν λόγο για «σημείο καμπής» στα τηλεοπτικά παράθυρα των μεγαλύτερων καναλιών, ενώ το ερώτημα που κυριαρχεί στα social media είναι τι θα γίνει τώρα.

Ο ίδιος ο Τεμέρ, βέβαια, αρνείται τις κατηγορίες και ζήτησε να διερευνηθούν εξονυχιστικά.

Αλλά, όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα, πρόκειται για σημαντικότατη εξέλιξη καθώς είναι η πρώτη φορά που ο Τεμέρ – ο άνθρωπος που πρωτοστάτησε στην απομάκρυνση της προκατόχου του στο αξίωμα, Ντίλμα Ρουσέφ- εμπλέκεται ευθέως στην υπόθεση διαφθοράς, γνωστή ως Car Wash.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ