Η μαγευτική παραλία με το ναυάγιο και την αμμόγλωσσα στη Θεσσαλονίκη (όχι, δεν είναι στη Χαλκιδική) [βίντεο & εικόνες] - iefimerida.gr

Η μαγευτική παραλία με το ναυάγιο και την αμμόγλωσσα στη Θεσσαλονίκη (όχι, δεν είναι στη Χαλκιδική) [βίντεο & εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για την Παραλία Επανομής, την παραλία στο Θερμαϊκό που λατρεύουν οι Θεσσαλονικείς -και όχι μόνο- μπορεί να έχουν ακούσει πολλοί, αλλά μόνο όσοι την έχουν επισκεφθεί γνωρίζουν την ομορφιά της.

Η Παραλία Επανομής, σε απόσταση μόλις 30 χλμ. από τη Θεσσαλονίκη φημίζεται για την ατελείωτη αμμουδιά της και το ιδιότυπο... τρίγωνο που δημιουργείται καθώς η παραλία μπαίνει μέσα στη θάλασσα σχηματίζοντας μια μύτη, ένα ακρωτήρι που δεν είναι τίποτα άλλο από μια αμμόγλωσσα μέσα στο νερό!

Μάλιστα, έχει και την εξής ιδιοτυπία -καθότι αμμόγλωσσα: Από τη μία πλευρά έχει κύμα ενώ από την άλλη επικρατεί νηνεμία. Πάντα, εκτός και αν υπάρχει άπνοια.

Και η αμμόγλωσσα δεν είναι το μόνο κύριο χαρακτηριστικό της: Από την ακτή, φαίνεται ακόμη και σήμερα το «Ναυάγιο», ένα πλοίο που συμμετείχε σε εργασίες για την πλαζ της περιοχής, αλλά βούλιαξε γύρω στο 1967-70.

Τα νερά σε όλες τις παραλίες είναι καθαρά και η παραλία του Ποταμού είναι βραβευμένη με γαλάζια σημαία, χάρη στο ποτάμι που εκβάλει στην παραλία και καθαρίζει τα νερά με φυσικό τρόπο.

Η μαγευτική παραλία με το ναυάγιο και την αμμόγλωσσα στη Θεσσαλονίκη (όχι, δεν είναι στη Χαλκιδική) [βίντεο & εικόνες] | iefimerida.gr 0

Φωτογραφία: panoshatzik.blogspot.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ναυάγιο Θεσσαλονίκη Επανομή ποταμός
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ