Απορρίφθηκε το αίτημα του ΟΑΣΘ να κηρυχθεί άκυρη η επίσχεση εργασίας - iefimerida.gr

Απορρίφθηκε το αίτημα του ΟΑΣΘ να κηρυχθεί άκυρη η επίσχεση εργασίας

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: INTIME NEWS
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Απορρίφθηκε από το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης το αίτημα της διοίκησης του ΟΑΣΘ να χορηγηθεί προσωρινή διαταγή, ώστε να κηρυχθεί άκυρη -ως καταχρηστική- η επίσχεση εργασίας των εργαζομένων στον Οργανισμό.

Όπως αναφέρεται στην απόφαση που εξέδωσε η πρόεδρος υπηρεσίας, η αίτηση απορρίφθηκε ως «νόμω αβάσιμη». Η κύρια συζήτηση των ασφαλιστικών μέτρων προσδιορίστηκε για τις 26 Σεπτεμβρίου 2017.

Η συγκεκριμένη απόφαση συνιστά δικαίωση για τους 2.300 εργαζόμενους στον ΟΑΣΘ που βρίσκονται για τρίτη μέρα σε επίσχεση εργασίας, διεκδικώντας δεδουλευμένα των μηνών Μαρτίου και Απριλίου.

«Ο τσακωμός της κυβέρνησης με τον ΟΑΣΘ ζημιώνει τον απλό πολίτη»

«Η κατάσταση αυτή δεν μπορεί να συνεχιστεί», δήλωσε ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΕΕΘ), Μιχάλης Ζορπίδης, αναφερόμενος στις συνεχιζόμενες κινητοποιήσεις των εργαζομένων του ΟΑΣΘ, προσθέτοντας ότι «η κυβέρνηση έχει ευθύνη να προστατεύσει τους πολίτες και όχι να τους εκθέτει σε συνθήκες ταλαιπωρίας».

«Ο τσακωμός της κυβέρνησης με τον ΟΑΣΘ ζημιώνει τον απλό πολίτη, τον εργαζόμενο που ταλαιπωρείται αφάνταστα, και συνολικά η αγορά που έχει νεκρώσει, αφού λίγος κόσμος έχει το προνόμιο της μετακίνησης», δήλωσε.

Επιπλέον, ο κ. Ζορπίδης, τόνισε ότι «ο απλός κόσμος δεν ενδιαφέρεται γιατί σταμάτησαν τα λεωφορεία και ποιος φταίει» και πρόσθεσε ότι «τους καίει όμως να υπάρχει αστική συγκοινωνία γιατί αυτό επιβάλλεται σε κάθε οργανωμένη πολιτεία».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΟΑΣΘ επίσχεση εργασίας
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ