Παϊδάκια χοιρινά, λεμονάτα, με πατάτες

Καταπληκτικό πιάτο, απαιτεί να βρείτε χοιρινά παϊδάκια με μέτριο λίπος. Μην πάρετε μπριζόλες, δεν μαλακώνουν εύκολα.


Υλικά

  • 1 κιλό χοιρινά παϊδάκια
  • 20 πατατούλες baby ή κανονικές, κομμένες κυδωνάτες
  • 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
  • 1,5 μεγάλο κρεμμύδι
  • 1 ποτήρι λευκό κρασί
  • 2-3 φύλλα δάφνης
  • 2 κλαδιά θυμάρι
  • Χυμό 1,5 λεμονιού
  • Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

  • Κόψτε τις πατάτες και ψιλοκόψτε σε λωρίδες το κρεμμύδι
  • Ρίξτε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα με βαρύ πάτο, ροδίστε το κρεμμύδι, να ασπρίσει
  • Βγάλτε το κρεμμύδι σε πιάτο, αφήστε στην άκρη
  • Μέσα στο ίδιο ελαιόλαδο ροδίστε καλά το χοιρινό, σε μέτρια φωτιά, για 5-7 λεπτά
  • Ρίξτε το κρασί και αφήστε να πάρει αρώματα και να εξατμιστεί
  • Προσθέστε τα αρωματικά, δάφνη και θυμάρι, προσθέστε και το κρεμμύδι, ανακατέψτε καλά
  • Ρίξτε τις πατατούλες, αφήστε 3-4 λεπτά να πάρουν αρώματα, προσθέστε 1,5 ποτηράκι νερό (αν θέλετε αναμείξτε το με ζωμό λαχανικών), αλάτι, πιπέρι και αφήστε να σιγοβράσει, για 50 λεπτά
  • 15 λεπτά πριν το τέλος ρίξτε στην κατσαρόλα τον χυμό λεμονιού

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ