«Πόρτα» στην Σαράποβα από το Ρολάν Γκαρός -Δεν της έδωσαν wild card - iefimerida.gr

«Πόρτα» στην Σαράποβα από το Ρολάν Γκαρός -Δεν της έδωσαν wild card

Φωτογραφία: AP/ Isaac Brekken
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Χωρίς την Μαρία Σαράποβα θα διεξαχθεί το φετινό Ρολάν Γκαρός, αφού οι Γάλλοι διοργανωτές αποφάσισαν να μην της δώσουν τη wild card που χρειαζόταν για να μετάσχει στο τουρνουά.

Η 30χρονη Ρωσίδα τενίστρια είναι πολύ χαμηλά στην παγκόσμια κατάταξη, εξαιτίας της 15μηνης ποινής αποκλεισμού που της επιβλήθηκε για χρήση απαγορευμένης ουσίας και έτσι δεν μπορούσε να προκριθεί απευθείας στο Ρολάν Γκαρός. Ετσι, ήλπιζε να της χορηγηθεί wild card, που θα της έδινε το δικαίωμα να μετάσχει.

«Μπορεί να δοθεί wild card για την επιστροφή από τραυματισμούς, αλλά δεν μπορεί να δοθεί για την επάνοδο έπειτα από ποινή ντόπινγκ», εξήγησε ο επικεφαλής της γαλλικής Ομοσπονδίας τένις, Μπερνάρ Γκιουντισελί Φεραντίνι, στο BBC. «Λυπάμαι πολύ για την Μαρία και τους θαυμαστές της», πρόσθεσε. «Μπορεί να απογοητευτούν, αλλά είναι ευθύνη μου να προστατεύσω τα υψηλά στάνταρντ του τουρνουά, χωρίς αμφιβολία για το αποτέλεσμα», συμπλήρωσε.

Η Σαράποβα δεν έχει παίξει σε Γκραν Σλαμ από τότε που βρέθηκε θετική στην απαγορευμένη ουσία meldonium, έπειτα από τον έλεγχο που έγινε στο Αυστραλιανό Οπεν του 2016. Αρχικά της επιβλήθηκε διετής αποκλεισμός, αλλά η ποινή της μειώθηκε στη συνέχεια σε 15 μήνες.

Επέστρεψε στη δράση τον προηγούμενο μήνα και αυτή τη στιγμή είναι 211η στην παγκόσμια κατάταξη, έχοντας λάβει wild card για τη συμμετοχή στα τουρνουά της Στουτγάρδης, της Μαδρίτης και της Ρώμης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Μαρία Σαράποβα Ρολαν Γκαρός
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ