Συρία: «Νέα χολιγουντιανή ιστορία» η υπόθεση με το κρεματόριο [εικόνες] - iefimerida.gr

Συρία: «Νέα χολιγουντιανή ιστορία» η υπόθεση με το κρεματόριο [εικόνες]

Φωτογραφία: AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η κυβέρνηση Άσαντ αρνείται ότι είχε μετατρέψει φυλακή σε κρεματόριο, όπως την κατηγόρησε ο Λευκός Οίκος.

Με επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου εξωτερικών, η συριακή κυβέρνηση αρνείται τις κατηγορίες των ΗΠΑ, ότι είχε μετατρέψει τη φυλακή Σαϊντνάγια, βόρεια της Δαμασκού, σε κρεματόριο.

Σύμφωνα με το συριακό πρακτορείο ειδήσεων SANA μάλιστα η συριακή κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι «η αμερικανική διοίκηση κατασκεύασε μία νέα χολιγουντιανή ιστορία που δεν έχει σχέση με την πραγματικότητα».

Το βράδυ της Δευτέρας, ο εκπρόσωπος του Ντόναλντ Τραμπ, υπεύθυνος για την ασφάλεια, Στούαρτ Τζόουνς, παρουσίασε μια σειρά από δορυφορικές φωτογραφίες, κατηγορώντας το συριακό καθεστώς ότι διέπραξε «μαζικές εκτελέσεις» στη φυλακή Σαϊντνάγια, βόρεια της Δαμασκού.

Οι φωτογραφίες μάλιστα οι οποίες τραβήχτηκαν τον Απρίλιο του 2017, τον Απρίλιο του 2016, τον Ιανουάριο του 2015 και τον Αύγουστο του 2013, έδειχναν κτίρια με λεζάντες που ανέγραφαν «κεντρικό κτίριο της φυλακής» και «πιθανό κρεματόριο».

«Όπως και σε πολλές άλλες ωμότητες του καθεστώτος που είναι επαρκώς τεκμηριωμένες, θεωρούμε ότι η κατασκευή του κρεματορίου αποτελούσε μια απόπειρα να κρυφτεί η έκταση των μαζικών δολοφονιών που διαπράχθηκαν στη Σαϊντνάγια», συμπλήρωσε ο Αμερικανός διπλωμάτης.

Σύμφωνα με αμερικανικές πηγές μάλιστα, εικάζεται ότι περίπου 50 άτομα απαγχονίζονταν κάθε μέρα στην συγκεκριμένη στρατιωτική φυλακή.

Συρία: «Νέα χολιγουντιανή ιστορία» η υπόθεση με το κρεματόριο [εικόνες] | iefimerida.gr 0
Συρία: «Νέα χολιγουντιανή ιστορία» η υπόθεση με το κρεματόριο [εικόνες] | iefimerida.gr 1
Συρία: «Νέα χολιγουντιανή ιστορία» η υπόθεση με το κρεματόριο [εικόνες] | iefimerida.gr 2
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Συρία Ασάντ ΗΠΑ κρεματόριο
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ