Ντοματόπιτα με τυρί φέτα

Το καλοκαίρι είναι ένα διαρκές φεστιβάλ ντομάτας. Η εποχή τους μόλις ξεκίνησε.


Γι'αυτήν τη ντοματόπιτα που σας προτείνω διαλέξτε καλές βιολογικές ντομάτες και ημίσκληρη φέτα.

Υλικά

  • 3 ντομάτες (κανονικές και μερικές πορτοκαλί)
  • 400 γραμμάρια φέτα
  • Ζύμη χωριάτικη για τάρτες
  • 2 αυγά
  • 200 ml κρέμα γάλακτος
  • Φρέσκος βασιλικός
  • Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

  • Ανάψτε τον φούρνο στους 180 βαθμούς
  • Απλώστε την ζύμη σε ταψάκι, τσιμπήστε την με ένα πηρούνι και βάλτε την στο φούρνο να ροδίσει για 10 λεπτά (με το γνωστό κόλπο: λαδόχαρτο και μπίλιες στην επιφάνεια για να μη φουσκώσει η ζύμη) -Αφαιρέστε το χαρτί, ροδίστε ακόμη 5 λεπτά
  • Αφήστε την ζύμη να κρυώσει
  • Σε ένα μπολ χτυπήστε τα αυγά, προσθέστε την κρέμα γάλακτος
  • Προσθέστε 5-10 φύλλα βασιλικού ψιλοκομμένα, αλάτι και πιπέρι
  • Κόψτε τις ντομάτες σε μεγάλους κύβους, αφαιρέστε τους σπόρους
  • Απλώστε την τριμμένη φέτα στον πάτο του ταψιού, πάνω στη ζύμη και απλώστε τις ντομάτες
  • Περιχύστε από πάνω το υγρό μείγμα και ψήστε για 30-40 λεπτά ώσπου να ροδίσει καλά
  • Σερβίρετε ζεστή την ντοματόπιτα, με πράσινη σαλάτα

Και μια επεξήγηση για τις μπίλιες στη ζύμη: Οταν ροδίζουμε τη ζύμη, για να μη φουσκώσει ασύμμετρα, τοποθετούμε λαδόχαρτο και μπίλιες από κεραμικό που έχουν κατασκευαστεί ειδικά για τον σκοπό αυτό.

Αν δεν διαθέτουμε τις ειδικές κεραμικές μπίλιες, τοποθετούμε φασόλια γίγαντες πάνω στο λαδόχαρτο. Ροδίζουμε, τα αφαιρούμε, και η ζύμη μας είναι πανέμορφη!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ συνταγή ντοματόπιτα τυρί φέτα αυγά

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ