Κι όμως, ο Εμανουέλ Μακρόν είναι και πρίγκιπας πλέον - iefimerida.gr

Κι όμως, ο Εμανουέλ Μακρόν είναι και πρίγκιπας πλέον

Φωτογραφία: AP/ Michel Euler
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οταν το πρωί της Κυριακής ο Εμανουέλ Μακρόν ανέλαβε επίσημα τα προεδρικά του καθήκοντα, έγινε και πρίγκιπας.

Πρόκειται για μία λεπτομέρεια, που πολλοί δεν γνωρίζουν, και την υπενθύμισε η Vogue. Ολα ξεκίνησαν με μία συμφωνία που έγινε τον 13ο αιώνα, χάρη στην οποία όλοι οι πρόεδροι της Γαλλίας έχουν και τον τίτλο του πρίγκιπα.

Το 1278, προκειμένου να αποφευχθεί ένας πόλεμος, ο Ισπανός επίσκοπος του Ουρζέλ και ο Γάλλος κόμης του Φουά συμφώνησαν να γίνουν αμφότεροι πρίγκιπες της Ανδόρρας, του μικρού πριγκιπάτου στα Πυρηναία, ανάμεσα στη Γαλλία και την Ισπανία.

Επειτα από αυτή τη συμφωνία, συνεχίζει το δημοσίευμα, αυτόματα οι Γάλλοι βασιλιάδες γίνονταν επίσης πρίγκιπες της Ανδόρρας, μετά τη στέψη τους. Ο τίτλος πέρασε στους προέδρους της χώρας στη συνέχεια. Πάντως, σημειώνει η Vogue, η «Πρώτη Κυρία» της Γαλλίας δεν παίρνει και εκείνη τίτλο, που σημαίνει ότι η Μπριζίτ Μακρόν δεν έγινε πριγκίπισσα.

Αν και το γεγονός ότι είναι «συν-πρίγκιπας» της Ανδόρρας δεν δίνει επιπλέον ευθύνες στον Μακρόν, υπάρχει περίπτωση να προκαλέσει λίγο... δράμα ο τίτλος, συνεχίζει το δημοσίευμα, που υπενθυμίζει ότι το 2009 ο Νικολά Σαρκοζί είχε απειλήσει να παραιτηθεί από τον τίτλο του, αν το πριγκιπάτο δεν έπαυε να είναι φορολογικός «παράδεισος», κάτι που δεν έκανε τελικά.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Εμανουέλ Μακρόν Πρίγκιπας Ανδόρρα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ