Ο γιος του Μπιν Λάντεν καλεί σε νέες επιθέσεις: Οι συμβουλές του προς επίδοξους τζιχαντιστές, ποιους στόχους τους δίνει - iefimerida.gr

Ο γιος του Μπιν Λάντεν καλεί σε νέες επιθέσεις: Οι συμβουλές του προς επίδοξους τζιχαντιστές, ποιους στόχους τους δίνει

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Χαμζά μπιν Λάντεν, γιος του ιδρυτή της αλ Κάιντα Οσάμα μπιν Λάντεν, σε νέο μήνυμά του δίνει συμβουλές προς επίδοξους τζιχαντιστές και ενθαρρύνει τους πιστούς του να κάνουν μόνοι τους επιθέσεις, έχοντας προετοιμαστεί προσεκτικά.

Σε αυτό τους ζητά να προκαλέσουν ζημιά «πέρα από ό,τι θα μπορούσε να φανταστεί ο εχθρός». Από το 2014, το Ισλαμικό Κράτος τα καταφέρνει καλύτερα στο να εμπνέει και να καθοδηγεί ατομικές επιθέσεις, αλλά ίσως αυτό το μήνυμα- και ένα αντίστοιχο της προηγούμενης εβδομάδας- να είναι μία προσπάθεια της αλ Κάιντα να ανακτήσει την πρωτοβουλία σε αυτόν τον τομέα, σχολιάζει το Business Insider.

Ο Χαμζά καλεί μεμονωμένους τζιχαντιστές να εκδικηθούν για τα παιδιά της Συρίας, τις χήρες της Παλαιστίνης, τις ελεύθερες έντιμες γυναίκες του Ιράκ και τα ορφανά του Αφγανιστάν.

«Δείξτε υπομονή και προσοχή, γιατί είναι από τις αξίες που αγαπά ο Αλλάχ. Πετύχετε τους στόχους σας με μυστικότητα. Διατηρήστε το υψηλότερο επίπεδο τελειότητας στις ενέργειές σας. Δείξτε τη μεγαλύτερη προσοχή και προετοιμαστείτε επιμελώς για να προκαλέσετε τις πιο καίριες απώλειες στους άπιστους», τους συμβουλεύει.

Ακόμη, τους καλεί να είναι «τέλειοι» στην επιλογή των στόχων, ώστε να προκαλέσουν μεγαλύτερη ζημιά στους εχθρούς τους. «Να είστε επαγγελματίες στην επιλογή των όπλων. Δεν είναι απαραίτητο να είναι στρατιωτικό. Αν μπορείτε να διαλέξετε όπλο, καλώς. Αν όχι, οι επιλογές είναι πολλές», συνεχίζει.

Επίσης, ο Χαμζά μπιν Λάντεν τους καλεί να θέσουν προτεραιότητες στους στόχους τους. Πρώτα πρέπει να πλήξουν «όσους καταπατούν τη θρησκεία ή τον προφήτη μας», λέει, και κάνει αναφορά στην επίθεση στο Charlie Hebdo, στο Παρίσι, τον Ιανουάριο του 2015. «Στη συνέχεια, αναζητείστε εβραϊκά συμφέροντα οπουδήποτε. Αν δεν μπορείτε να τα εντοπίσετε, στοχεύστε τους Αμερικανούς σταυροφόρους», συνεχίζει. «Αν δεν μπορείτε, βάλτε στο στόχαστρο τους σταυροφόρους- μέλη του ΝΑΤΟ», τους συμβουλεύει ακόμη. «Και επειδή η Ρωσία έχει ξεχάσει τι έγινε στην Τσετσενία και το Αφγανιστάν και εμπλέκεται για μία ακόμη φορά σε θέματα που αφορούν το Ισλάμ, μην τους αποκλείετε από τους στόχους σας. Θυμίστε στη Ρωσία τις ημέρες των προκατόχων σας», συμβουλεύει.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ