Τουρκικά πολεμικά πλοία στα ελληνικά χωρικά ύδατα -Ανοιχτά του Αγαθονησίου - iefimerida.gr

Τουρκικά πολεμικά πλοία στα ελληνικά χωρικά ύδατα -Ανοιχτά του Αγαθονησίου

Φωτογραφία αρχείου: AP/ Lefteris Pitarakis
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δύο πυραυλάκατοι του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού παραβίασαν τα ελληνικά χωρικά ύδατα, στις ανατολικές και βόρειες ακτές του Αγαθονησίου, το μεσημέρι της Δευτέρας.

Τα δύο πολεμικά πλοία μετείχαν σε ναυτική άσκηση της Τουρκίας και παρέμειναν στα ελληνικά χωρικά ύδατα για περίπου 20 λεπτά, σύμφωνα με την «Καθημερινή».

Τις τουρκικές πυραυλάκατους παρακολουθούσε παράκτιο περιπολικό του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού, ενώ στη συνέχεια έσπευσαν να το συνοδεύσουν μια πυραυλάκατος και μια κανονιοφόρος που έπλεαν στην ευρύτερη περιοχή.

Το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού γνωστοποίησε ότι με την είσοδο των τουρκικών σκαφών στα χωρικά ύδατα αναλήφθηκαν άμεσα όλες οι προβλεπόμενες ενέργειες ειδοποίησης απομάκρυνσης τους. Στη συνέχεια, τα τουρκικά σκάφη απομακρύνθηκαν δυτικά και νότια.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Αγαθονήσι Πυραυλάκατοι χωρικά ύδατα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ