Ο καλλιτέχνης που αναστατώνει το MΕΤ της Νέας Υόρκης παρεμβαίνει στο Αστεροσκοπείο Αθηνών [εικόνες] - iefimerida.gr

Ο καλλιτέχνης που αναστατώνει το MΕΤ της Νέας Υόρκης παρεμβαίνει στο Αστεροσκοπείο Αθηνών [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Λόφος των Νυμφών και το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών θα αποτελέσουν για τέσσερις μήνες το σημείο αναφοράς και δράσης του Αργεντίνου καλλιτέχνη Adrián Villar Rojas.

Ο οργανισμός ΝΕΟΝ παρουσιάζει τον Adrián Villar Rojas και την εικαστική εγκατάσταση «The Theater of Disappearance» στο Λόφο των Νυμφών και στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών σε μία εγκατάσταση που θα ξεκινήσει 1η Ιουνίου.

Η νέα αυτή ανάθεση από τον ΝΕΟΝ, βρίσκει τον Adrian Villar Rojas να διαπραγματεύεται για πρώτη φορά με έναν αρχαιολογικό χώρο, καθώς αλλάζει ριζικά τόσο τον εσωτερικό όσο και τον εξωτερικό χώρο του Εθνικού Αστεροσκοπείου.
Ολόκληρη η περιοχή υπόκειται σε μετασχηματισμό – αρχιτεκτονικό, φυτοκομικό και συναισθηματικό.

Ο καλλιτέχνης που αναστατώνει το MΕΤ της Νέας Υόρκης παρεμβαίνει στο Αστεροσκοπείο Αθηνών [εικόνες]  | iefimerida.gr 0

Δημιουργεί απρόβλεπτα σκηνικά προς εξερεύνηση από τον επισκέπτη, τόπους όπου νιώθουμε άβολα ή μένουμε έκπληκτοι από τις εναλλακτικές ιστορικές αφηγήσεις που προτείνουν.

Μέσα από το ενδιαφέρον του για ιδέες όπως η εξαφάνιση, η εξάλειψη, το πέρασμα και το ευμετάβλητο του χρόνου, ο Villar Rojas δημιουργεί μια νέα οπτική γλώσσα που επιφέρει την ανατροπή και την σύγχυση.
Το Theater of Disappearance στην Αθήνα γίνεται μια ανοιχτή έρευνα πολιτιστικών παραδόσεων, εθνικών προτύπων και στερεοτύπων, επίκτητων προϊδεασμών και προκατασκευασμένων ιστορικών αφηγήσεων κατάκτησης και εξερεύνησης.

Επιμέλεια έκθεσης Ελίνα Κουντούρη, Διευθύντρια ΝΕΟΝ.

Ο Villar Rojas είναι γνωστός στο κοινό για τις μεγάλης κλίμακας γλυπτές εγκαταστάσεις του, οι οποίες λειτουργούν παρεμβατικά στους χώρους με τους οποίους καταπιάνεται.
Με το έργο του διαταράσσει το status quo της καλλιτεχνικής πρακτικής και συμπεριφοράς σε ένα μουσείο, έναν χώρο πολιτιστικής κληρονομιάς, μια ταράτσα ή έναν δημόσιο χώρο.

Ο καλλιτέχνης που αναστατώνει το MΕΤ της Νέας Υόρκης παρεμβαίνει στο Αστεροσκοπείο Αθηνών [εικόνες]  | iefimerida.gr 1

Η εικαστική εγκατάσταση The Theater of Disappearance στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών αποτελεί μέρος μιας σειράς νέων αναθέσεων του καλλιτέχνη με τον ίδιο τίτλο, η οποία λαμβάνει χώρα στην Ευρώπη και την Αμερική.

Παράλληλα εκθέτει στο ΜΕΤ της Νέας Υόρκης

Ο καλλιτέχνης που αναστατώνει το MΕΤ της Νέας Υόρκης παρεμβαίνει στο Αστεροσκοπείο Αθηνών [εικόνες]  | iefimerida.gr 2

Μία ιδέα από την εγκατάστασή του στο ΜΕΤ της Νέας Υόρκης

Ο καλλιτέχνης που αναστατώνει το MΕΤ της Νέας Υόρκης παρεμβαίνει στο Αστεροσκοπείο Αθηνών [εικόνες]  | iefimerida.gr 3

φωτογραφίες: metmuseum.org

Ο καλλιτέχνης που αναστατώνει το MΕΤ της Νέας Υόρκης παρεμβαίνει στο Αστεροσκοπείο Αθηνών [εικόνες]  | iefimerida.gr 4

Καινοτόμος, αναστατώνει το κοινό με κάθε του παρέμβαση. Αυτη την εποχή εκθέτει στο The Metropolitan Museum New York (14 Απριλίου-29 Οκτωβρίου 2017), Kunsthaus Bregenz στην Αυστρία (6 Μαΐου-27 Αυγούστου 2017), Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης του Λος Άντζελες, Geffen Contemporary (22 Οκτωβρίου 2017-26 Φεβρουαρίου 2018).

Είσοδος ελεύθερη. Λόγω της ιδιαιτερότητας του εδάφους και της εγκατάστασης, προτείνεται η επιλογή flat ή αθλητικών υποδημάτων.

Η πρόσβαση στο Λόφο Νυμφών είναι δυνατή μόνο με τα πόδια. Πλησιέστεροι σταθμοί Μετρό: Θησείο, Ακρόπολη, Μοναστηράκι

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ