Λοβέρδος: «Οι εισαγγελείς καλώς έστειλαν τη δικογραφία στη Βουλή» - iefimerida.gr

Λοβέρδος: «Οι εισαγγελείς καλώς έστειλαν τη δικογραφία στη Βουλή»

Λοβέρδος: «Οι εισαγγελείς καλώς έστειλαν τη δικογραφία στη Βουλή»
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δεν αναφερόταν στη Δικαιοσύνη και στους δικαστές, μιλώντας για «μακελειό» στην υπόθεση της παραπομπής της υπόθεσης για το έλλειμμα του 2009, είπε σήμερα ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος, μιλώντας στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, τονίζοντας ότι είναι κατά της ποινικοποίησης της πολιτικής ζωής.

Συγκεκριμένα, ο Νίκος Χατζηνικολάου ρώτησε τον υπουργό για τη γνωστή φράση «θα γίνει μακελειό» του Ανδρέα Λοβέρδου για το θέμα της παραπομπής στη Βουλή από τους δύο οικονομικούς εισαγγελείς της υπόθεσης για το φουσκωμένο έλλειμμα του 2009. Ο υπουργός Υγείας παρέπεμψε στις ακριβείς δηλώσεις του -τις οποίες έχει αναρτήσει στην ιστοσελίδα του- και τόνισε ότι δεν απευθυνόταν στους εισαγγελείς αλλά στα κόμματα. «Οι εισαγγελείς έκαναν σωστά τη δουλειά τους και έστειλαν αμελετητί τη δικογραφία στη Βουλή» είπε και υπογράμμισε ότι διαχρονικά είναι κατά της ποινικοποίησης της πολιτικής ζωής:

«Δεν μιλώ για υποθέσεις με ποινικό περιεχόμενο. Μιλώ για πολιτικούς χειρισμούς που ποινικοποιούν την πολιτική ζωή και κάνουν κακό στην περίσταση που βρισκόμαστε», είπε χαρακτηριστικά.

Ο Νίκος Χατζηνικολάου είπε στον Ανδρέα Λοβέρδο ότι το επιχείρημα ό,τι δεν πρέπει να γίνεται έρευνα για το έλλειμμα του 2009 για να μην γίνει «μακελειό» οδηγεί σε συγκάλυψη και ρώτησε τον υπουργό Υγείας αν πρέπει τελικά να γίνει Εξεταστική επιτροπή.

«Πολλοί θεωρούν ότι οδηγηθήκαμε στο μνημόνιο ενώ θα μπορούσαμε να το είχαμε αποφύγει. Να το ψάξουμε αυτό;» ρώτησε ο γνωστός δημοσιογράφος.

Απαντώντας ο Ανδρέας Λοβέρδος επανέλαβε ότι καλώς πήγε ο φάκελος στη Βουλή αλλά τόνισε ότι πρέπει να γίνει αξιολόγηση ώστε να αποφευχθεί ο διχασμός. Υπογράμμισε ότι την άποψη αυτή, ότι η ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής έχει βλάψει την χώρα, την έχει υποστηρίξει στα βιβλία του. Ο κ. Χατζηνικολάου ρώτησε τότε σε ποιες ακριβώς υποθέσεις έχει εφαρμογή αυτό που λέει και ο υπουργός Υγείας του υπενθύμισε το 1989 και τη δίωξη κατά του Ανδρέα Παπανδρέου για την οποία «όλοι έχουν κάνει την αυτοκριτική τους».

Σεβαστή η απόφαση της Βουλής

Στην ερώτηση για την στάση των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ στη χτεσινή ψηφοφορία για την απελευθέρωση του ωραρίου των φαρμακείων και το αν συνδέεται με το θέμα της διαδοχής, ο Ανδρέας Λοβέρδος είπε «όχι, η απόφαση της Βουλής είναι σεβαστή. Μου προτάθηκε να κάνω πίσω. Προσπάθησα να αντιδράσω σε μια δυστροπια ορισμένων φαρμ συλλόγων αλλά η Βουλή κράτησε μια στάση άρνησης επί της διαδικασίας. Ο δικός μου ο ισχυρισμός είναι οτι η Βουλή του το θέμα ξέρει. Αποδέχομαι το αποτέλεσμα.»

Επανάλαβε όμως ότι «το θέμα θα επανέλθει με άλλη μορφή, και θα ρυθμιστεί με νόμο». Δεν προέβλεψα κάτι πειρατικό, είπε χαρακτηριστικά.

Σχολιάζοντας τη δήλωση του Χρυσοχοϊδη, ο Ανδρέας Λοβέρδος είπε ότι «έχω την ευθύνη του υπουργού που υπέγραψε τη σύμβαση για να μην χρεοκοπήσει η χώρα και είμαι στη θέση να σας πω τι λέει το μνημόνιο. Το υποστήριξα και ξέρω που πέτυχε και που απέτυχε».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ