Συναντήσεις Τσίπρα με funds και επενδυτικές τράπεζες στην Κίνα - iefimerida.gr

Συναντήσεις Τσίπρα με funds και επενδυτικές τράπεζες στην Κίνα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Διαδοχικές συναντήσεις με κολοσσούς που δραστηριοποιούνται στον χρηματοπιστωτικό τομέα είχε ο Πρωθυπουργός στο Πεκίνο με βασικό αντικείμενο συζήτησης την τόνωση της ανάπτυξης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η "ατζέντα" περιελάμβανε συναντήσεις με:

-Την ICBC (Industrial and Commercial Bank of China). Πρόκειται γαι τραπεζικό κολοσσό με πάνω από 550 εκατ. πελάτες και στην συνάντηση εκδηλώθηκε -σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές- έντονο ενδιαφέρον της τράπεζας για επενδύσεις στο ελληνικό χρηματοπιστωτικό σύστημα το οποίο έχει σημαντικές δυνατότητες ενίσχυσης της αναπτυξιακής πορείας της Ελλάδας.

-Επαφές έγιναν και με τον fund central eastern european fund, το οποίο έχει στηθεί από την ICBC και προεδρεύων είναι ο πρώην πρόεδρός της. Ειδικότερα, χρηματοδοτεί τα επενδυτικά πρότζεκτ της κινεζικής πρωτοβουλίας 16+1.Μία πρωτοβουλία που αφορά 16 χώρες της κεντρικής και ανατολικής ευρώπης στις οποίες επενδύει η Κίνα στο πλαίσιο του One beld, one road. Η Ελλάδα είναι παρατηρητής αυτής της πρωτοβουλίας και εξετάζεται το ενδεχόμενο συμμετοχής της. Η συνάντηση με την Ελληνική πλευρά είχε αντικείμενο την ενδεχόμενη συνεργασία γύρω από έργα υποδομών , τηλεπικοινωνιών και ενέργειας.

-Συνάντηση τέλος, έγινε και με την επενδυτική τράπεζα AIIB (Asian Investment and Infrastructure). Πρόκειται για επενδυτική τράπεζα που αριθμεί 77 μέλη από όλο τον κόσμο με πιο πρόσφατο μέλςο της στην Ελλαδαη συμμετοχή της οποίας ανακοινώθηκε τις ημέρες επίσκεψης του πρωθυπουργού στην Κίνα. Υπάρχουν μια σειρά τομέων που πρόκειται να διαθέσει κεφάλαια και η συμμετοχή της χώρας μας σε αυτήν, της δίνει ακόμα ένα χρηματοδοτικό όπλο για πιθανές επενδύσεις που θα έρθουν από την Κίνα και όχι μόνο.

Στην υπογραφή Συμφωνίας συνεργασίας μεταξύ των εταιρειών ZTE-Forthnet για τη δημιουργία δικτύου υψηλών ταχυτήτων στον ελληνικό χώρο. 1/3 pic.twitter.com/3TRBRtAG7g

Κατά τη δεύτερη ημέρα στο Πεκίνο είχαμε σειρά επαφών με οικονομ. παράγοντες, όπως την Βιομηχανική και Εμπορική Τράπεζα της Κίνας, ICBC. 2/3 pic.twitter.com/qAJyQWuIPO

Η χώρα μας είναι από σήμερα μέλος της Ασιατικής Τράπεζας Επενδύσεων και Υποδομών, AIIB, σημαντικό διεθνή οργανισμό οικονομ. ανάπτυξης. 3/3 pic.twitter.com/F2RwIWgfpg

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Κίνα κυβέρνηση Αλέξης Τσίπρας funds
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ