Ο Τζούλιαν Ασάνζ των Wikileaks στενοχωρήθηκε που έχασε η Μαρίν Λεπέν την προεδρία [εικόνες] - iefimerida.gr

Ο Τζούλιαν Ασάνζ των Wikileaks στενοχωρήθηκε που έχασε η Μαρίν Λεπέν την προεδρία [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο ιδρυτής των Wikileaks Τζούλιαν Ασάνζ, ο οποίος εξακολουθεί να ζει έγκλειστος εντός της πρεσβείας του Ισημερινού στο Λονδίνο, από το 2012, αναρωτήθηκε στις 9 Μαίου, στο Twitter, αν ο σεξισμός ήταν η αιτία που έχασε την προεδρική εκλογή η Μαρίν Λεπέν.

«Η Μαρίν Λεπέν έχασε εξαιτίας του σεξισμού», τουίταρε ο Ασάνζ, ενώ ο ίδιος κατηγορείται για βιασμό στην Σουηδία, τον οποίο αρνείται. Οι χρήστες μπορούσαν να απαντήσουν ναι ή όχι σε αυτό το ερώτημα του Ασάνζ, και ήδη έχουν ψηφίσει πάνω από 11.500 άτομα.

Ο Τζούλιαν Ασάνζ των Wikileaks στενοχωρήθηκε που έχασε η Μαρίν Λεπέν την προεδρία [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Ο 45χρονος Ασάνζ έκανε κι ένα δεύτερο tweet για να ξεδιπλώσει την σκέψη του:

«Πρώτα η Χίλαρι, τώρα η Μαρίν. Βρισκόμαστε στο 2017 και η πατριαρχική κυριαρχία είναι πιο ισχυρή από ποτέ», έγραψε ο ιδρυτής των Wikileaks ο οποίος, ωστόσο, έκανε ό,τι μπόρεσε, με διαρροή e-mails για να χάσει η Χίλαρι τις εκλογές και να βγει ο Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Τζούλιαν Ασάνζ των Wikileaks στενοχωρήθηκε που έχασε η Μαρίν Λεπέν την προεδρία [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Πολλοί χρήστες βρήκαν απαράδεκτο το σχόλιο του Ασάνζ για την Μαρίν Λεπέν και τον κατηγόρησαν ότι δεν λαμβάνει υπόψιν του πως η Λεπέν έχει ακροδεξιές ιδέες. «Θα έπρεπε να ντρέπεστε» του έγραψε ένας χρήστης.

«Εχασε γιατί το Εθνικό Μέτωπο έχει ρατσιστικές και φασιστικές ιδέες» απάντησε ένας άλλος.

«Το φύλο της Μαρίν Λεπέν μάλλον έπαιξε θετικό ρόλο για εκείνη, αφού μαλάκωσε το σεχταριστικό και μη ανεκτικό προφίλ του κόμματός του», έγραψε ένας τρίτος.

Χρήστες από τις ΗΠΑ εξεγέρθηκαν κατά του Ασάνζ, αφού τον θεωρούν σχεδόν υπεύθυνο για την ήττα της Χίλαρι στην προεδρική εκλογή ενώ τα Wikileaks υποστήριξαν σχεδόν ανοιχτά τον Τραμπ.

Το ίδιο συνέβη και στη Γαλλία, όπου δύο ημέρες πριν την προεδρική εκλογή, εσωτερικά και απόρρητα μέηλ της ομάδας του Εμανουέλ Μακρόν χακαρίστηκαν και ανέβηκαν στα Wikileaks, προκειμένου να κάνουν ζημιά στον μεταρυθμιστή νέο πρόεδρο της Γαλλίας. Μάλιστα η ηθοποιός Alyssa Milano έβρισε τον Ασάνζ κατάμουτρα το βράδυ των εκλογών στη Γαλλία:

«Αντε χάσου, Wikileaks. Ζήτω η Γαλλία», έγραψε χαρούμενη με την νίκη του Μακρόν.

Ο Τζούλιαν Ασάνζ των Wikileaks στενοχωρήθηκε που έχασε η Μαρίν Λεπέν την προεδρία [εικόνες] | iefimerida.gr 2

Ας σημειωθεί ότι δύο μόνο πολιτικοί στη Γαλλία υποστηρίζουν την άποψη ότι πρέπει να δοθεί άσυλο στον Τζούλιαν Ασάνζ στη Γαλλία: η ακροδεξιά Μαρίν Λεπέν και ο νεοκομμουνιστής Ζαν Λυκ Μελανσόν.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ