ΗΠΑ: Θανατοποινίτης προτιμά το εκτελεστικό απόσπασμα από την ένεση -Φοβάται ότι θα είναι πολύ επώδυνο

Ενας θανατοποινίτης στην Τζόρτζια ζητά να εκτελεστεί από απόσπασμα, καθώς υποστηρίζει ότι η ένεση θα είναι πολύ επώδυνη για εκείνον.

Ο Τζ. Λέντφορντ, που έχει καταδικαστεί για δολοφονία, λαμβάνει φαρμακευτική αγωγή η οποία έχει αλλάξει τόσο τη «χημεία» του εγκεφάλου του, που η θανάσιμη ένεση δεν θα του προκαλέσει απώλεια αισθήσεων και θα του προκαλέσει έναν βασανιστικό θάνατο, σύμφωνα με τα έγγραφα που κατέθεσε ο δικηγόρος του στο δικαστήριο.

Αντί αυτού προτείνει το εκτελεστικό απόσπασμα, ως πιο αξιόπιστη μέθοδο εκτέλεσης της θανατικής ποινής, σύμφωνα με το ίδιο αίτημα. Το γραφείο του εισαγγελέα της Τζόρτζια απάντησε ότι δεν υπάρχει απόδειξη ότι το εκτελεστικό απόσπασμα θα είναι λιγότερο επώδυνη εμπειρία και πως δεν υπάρχει σημαντικός κίνδυνος ότι ο Λέντφορντ θα βιώσει ισχυρό πόνο αν εκτελεστεί με ένεση, σύμφωνα με το CNN.

Επίσης, η πολιτεία αμφισβητεί τη χρονική στιγμή κατά την οποία κατατέθηκε το αίτημά του, καθώς είχε προγραμματιστεί να εκτελεστεί την Τρίτη. «Αν πίστευε πραγματικά ότι το εκτελεστικό απόσπασμα είναι μία λογική εναλλακτική έπρεπε να έχει ενημερώσει εδώ και χρόνια, όχι πέντε ημέρες πριν από την εκτέλεσή του», ανέφερε.

Σύμφωνα με το CNN, σε τρεις πολιτείες επιτρέπεται η χρήση εκτελεστικού αποσπάσματος, σε Μισισίπι, Οκλαχόμα και Γιούτα, αν και σε αυτές τις περιπτώσεις η ένεση είναι η βασική μέθοδος εκτέλεσης θανατοποινιτών.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ