Στο ΣτΕ η ΚΕΔΕ για την επιχορήγηση του πάρκου Τρίτση

Την ακύρωση της υπουργικής απόφασης με την οποία δόθηκε επιχορήγηση 580.000 ευρώ από τα ταμεία της ΚΕΔΕ για τις ανάγκες του πάρκου Τρίτση ζητεί με προσφυγή της στο ΣτΕ η ΚΕΔΕ.

Η κοινή υπουργική απόφαση ( οικονομικών εσωτερικών και περιβάλλοντος) προέβλεπε ότι για το 2017 και συγκεκριμένα για 10 μήνες το Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου «Φορέας Διαχείριση Μητροπολιτικού Πάρκου Περιβαλλοντικών και Εκπαιδευτικών Δραστηριοτήτων και Ανάπτυξης Κοινωνικής Οικονομίας Αντώνης Τρίτσης θα επιχορηγηθεί με το επίμαχο ποσό που θα διατεθεί από τον λογαριασμό που τηρεί στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων η ΚΕΔΕ (Κεντρικοί Αυτοτελείς Πόροι των Δήμων). Τα χρήματα ποσά από τον εν λόγω λογαριασμό κατανέμονται στους Δήμους της Αττικής για την κάλυψη των λειτουργικών και λοιπών γενικών δαπανών τους.

Η ΚΕΔΕ επισημαίνει ότι δεν είναι δυνατή η επιχορήγηση ενός ιδιωτικού φορέα (ΝΠΙΔ) από το ταμείο των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων των Δήμων χαρακτηρίζοντας προσχηματική την δικαιολογία ότι η δαπάνη αυτή θα αποτελεί «αντιστάθμισμα της περιβαλλοντικής ζημιάς που προκαλείται στην Αττική δήθεν από την αστική λειτουργία και δραστηριότητα των Δήμων».

Στην προσφυγή της η ΚΕΔΕ υποστηρίζει ακόμη ότι η απόφαση είναι παράνομη γιατί δεν προηγήθηκε γνωμοδότηση του ΔΣ της ΚΕΔΕ.

Κατά συνέπεια η επίμαχη υπουργική απόφαση είναι παράνομη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣτΕ ΚΕΔΕ Πάρκο Τρίτση

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ