Το Cosca έστρωσε στην αυλή και η γειτονιά στο Κουκάκι πλημμύρισε γεύσεις ιταλικού νότου - iefimerida.gr

Το Cosca έστρωσε στην αυλή και η γειτονιά στο Κουκάκι πλημμύρισε γεύσεις ιταλικού νότου

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε μία γωνιά στο Κουκάκι, στην κρυμμένη, αλλά πανέμορφη πλατεία Ελπίδος το Cosca έστρωσε τραπεζάκια στην αυλή και η γειτονιά πλημμύρισε από γεύσεις του ιταλικού Νότου.

Στέκι για τους μυημένους στην αυθεντική ιταλική κουζίνα. Γι αυτούς που αναζητούν γεύσεις Σικελίας χωρίς υπερβολές και γραφικές... απομιμήσεις, όπως συνηθίζεται στην Ελλάδα.
Με τη θερμοκρασία να ανεβαίνει σε καλοκαιρινά επίπεδα, ο κήπος του Cosca προσφέρει ένα δροσερό καταφύγιο στην καρδιά της πόλης.

Το Cosca έστρωσε στην αυλή και η γειτονιά στο Κουκάκι πλημμύρισε γεύσεις ιταλικού νότου | iefimerida.gr 0
Το Cosca έστρωσε στην αυλή και η γειτονιά στο Κουκάκι πλημμύρισε γεύσεις ιταλικού νότου | iefimerida.gr 1



Τα γευστικά ταξίδια στον ιταλικό Νότο ξεκινούν

Ενας μικρός μαυροπίνακας «αποκαλύπτει» τα πιάτα ημέρες στους επισκέπτες.
Funghi-μανιτάρια με λεμόνι και ρίγανη, vitello tonnato δροσερό και καλοκαιρινό antipasto, αλλά και παραδοσιακά arancini – οι περίφημοι σιτσιλιάνικοι ριζοκεφτέδες με ραγού, ντομάτα και σαφράν.
Έχει μία μόνο πίτσα, με ρόκα, παρμεζάνα, μπρεζάολα.
Στα ζυμαρικά η φαντασία καλπάζει και προκαλεί τον ουρανίσκο! Φρέσκες ταλιατέλες με σαρδέλες, ντομάτα, κάπαρη, ελιές και βασιλικό . Ραβιόλι με γέμιση γλυκοκολοκύθας σε σάλτσα provolone ή απλά Spaghetti Carbonara όμως αυθεντικά φτιαγμένο όπως το είχαμε φάει κάποτε στην Ιταλία.
Το δείπνο κλείνει εντυπωσιακά με τη χειροποίητη τιραμισού που φτιάχνεται τη στιγμή που την παραγγέλνετε, αλλά και με το παγωτό, το gelato artigianale.
Μια μικρή κάβα με λίγα δυνατά ιταλικά -λευκά και κόκκινα-, ένα ελληνικό (το «Μαύρο Πρόβατο» του Λαζαρίδη) και καλό χύμα.

Το Cosca έστρωσε στην αυλή και η γειτονιά στο Κουκάκι πλημμύρισε γεύσεις ιταλικού νότου | iefimerida.gr 2

Τι είναι Cosca;
Για τους μυημένους που επισκέπτονται το Cosca τα τελευταία 9 χρόνια η ετυμολογία της λέξης είναι γνωστή. Για όσους πάλι δεν γνωρίζουν... στη Σικελία λένε την καρδιά της αγκινάρας, αυτό το μέρος της που είναι τόσο καλά κρυμμένο. Οι δε Ιταλοί όμως χρησιμοποιούν τη λέξη μεταφορικά για να προσδιορίσουν τον πυρήνα μικρής μαφιόζικης παρέας. Εξίσου καλά κρυμμένο όπως και η καρδιά της αγκινάρας.


Διεύθυνση: Πραμάντων 10, Κέντρο 117 41
Τηλέφωνο: 210 9210229
Ανοιχτά Τρ.- Σαβ. 19:00-00:30.

Το Cosca έστρωσε στην αυλή και η γειτονιά στο Κουκάκι πλημμύρισε γεύσεις ιταλικού νότου | iefimerida.gr 3
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ