Γιατί οι παντρεμένοι δεν πρέπει να δουλεύουν μαζί -Αντρας περιγράφει την εμπειρία του - iefimerida.gr

Γιατί οι παντρεμένοι δεν πρέπει να δουλεύουν μαζί -Αντρας περιγράφει την εμπειρία του

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Πάλι θα κάτσεις παραπάνω στη δουλειά; Πάλι κοιμάσαι; Δεν θα βγούμε;», είναι μερικές μόνο από τις ερωτήσεις γκρίνιας ανάμεσα σε πολλά ζευγάρια.

Πλέον δεν είναι λίγα τα ζευγάρια που αντιμετωπίζουν προβλήματα εξαιτίας του λιγοστού χρόνου που περνούν μαζί αφού οι επαγγελματικές υποχρεώσεις τα αναγκάζουν να απουσιάζουν για πολλές ώρες από το σπίτι, αφαιρώντας πολύ από τον ποιοτικό τους χρόνο για τη σχέση τους. Για κάποιους αυτό θα ήταν μία αφορμή προκειμένου να εργαστούν παρέα είτε σε κάποια εταιρεία είτε στήνοντας τη δική τους δουλειά προκειμένου να είναι περισσότερες ώρες μαζί. Ωστόσο αυτό όπως φαίνεται δεν είναι πάντα ούτε αποδοτικό, ούτε βοηθάει και στη βελτίωση της σχέσης.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ο Μαρκ και η Λίζα Σπίντεϊλ ένα ζευγάρι που πρωτογνωρίστηκε στα μαθητικά χρόνια και πλέον είναι παντρεμένο τα τελευταία 20. Εχουν αποκτήσει δύο παιδιά και έχουν τη δική τους επιχείρηση στο χώρο της εστίασης και των τροφίμων.
Η ιδέα για να στήσουν τη δική επιχείρηση ξεκίνησε το 2001, αρχικά με μία απόπειρα να στήσουν εταιρεία catering, στη συνέχεια προχώρησαν στο άνοιγμα ενός ιταλικού καφέ και wine bar και το 2012 απέκτησαν την εταιρεία με σνακς που διατηρούν έως και σήμερα.

«Εγινα σεφ γιατί ήθελα να έχω τη δική μου επιχείρηση όπως οι παππούδες και ο θείος μου», λέει ο Μαρκ. «Μετά τη γέννηση της πρώτης μας κόρης είπα ή τώρα ή ποτέ και αποφάσισα να ρισκάρω. Η Λίζα μόνο ενθουσιασμένη δεν ήταν όταν της ανακοίνωσα ότι παραιτήθηκα από τη δουλειά μου ως σεφ και σκοπεύω να ξεκινήσω κάτι δικό μου. Ακόμα το θυμάμαι, μου είπε ''έχουμε παιδί 8 μηνών''».

«Παρά τις αντιρρήσεις και την γκρίνια της τα πράγματα ξεκίνησαν σχετικά καλά. Μάλιστα μετά από ένα χρόνο, η Λίζα παραιτήθηκε από τη δουλειά της προκειμένου να έρθει μαζί μου και να με βοηθήσει. Να τρέξουμε παρέα την ταχέως αναπτυσσόμενη εταιρεία catering που είχα ανοίξει».

Γιατί οι παντρεμένοι δεν πρέπει να δουλεύουν μαζί -Αντρας περιγράφει την εμπειρία του | iefimerida.gr 0

Ωστόσο κάπου εδώ ξεκινούν και τα προβλήματα. Τόσο ο Μαρκ, όσο και η Λίζα υποστηρίζουν πλέον πως μπορεί η συνεργασία με τον / την σύζυγο να έχει πολλά οφέλη και πλεονεκτήματα. Πρώτον έχεις στο πλευρό σου έναν άνθρωπο που σε αγαπάει, σε κατανοεί και θα κάνει τα πάντα για να σε βοηθήσει. Δεν είσαι αντιμέτωπος με ένα ζόρικο αφεντικό ή προϊστάμενο ή πόσο μάλλον απέναντι σε ένα γραφείο προσωπικού.
Ωστόσο μπορεί να προκαλέσει και πολλά προβλήματα, αφού μπορεί να αντιληφθούν ο ένας για τον άλλο τις επαγγελματικές δεσμεύσεις, αλλά και την πίεση που υφίσταται στην καθημερινότητά του.

«Από τη μία σταματούν τα παράπονα και η ατελείωτη γκρίνια ''εργάζεσαι έως πάρα πολύ αργά και πολλές ώρες κάθε μέρα'', ωστόσο από την άλλη παύει να υπάρχει μία ισορροπία μεταξύ εργασίας και σπιτιού, γεγονός που μπορεί πολλές φορές να προκαλέσει άλλου είδους εκρήξεις και καβγάδες», αναφέρει ο Μαρκ.

«Τα γραφεία μας βρίσκονται ακριβώς απέναντι το ένα από το άλλο. Είναι στιγμές που φεύγουμε από τη δουλειά και επιστρέφουμε σπίτι και ο καθένας το μόνο που θέλει είναι λίγο χρόνο για τον εαυτό του προκειμένου να ξεφύγει από όλη την πίεση της ημέρας», προσθέτει ο Μαρκ.
Μάλιστα και η Λίζα λέει αστειευόμενη περιγράφει: «Μετά από μία πιεστική ημέρα στο γραφείο, έχουμε γυρίσει στο σπίτι και έχουμε πει ο ένας στον άλλο ''αν θα μπορούσα θα σε πυροβολούσα''. Φυσικά και δεν το εννοεί κανείς μας, αλλά και οι δύο καταλαβαίνουμε τι θέλει να πει ο άλλος».

Το ζευγάρι συμφωνεί πως ο σεβασμός και η κατανόηση από τη μία, αλλά και οι προσδοκίες για το κοινό τους μέλλον είναι ζωτικής σημασίας. Και αυτό είναι κάτι που βρίσκει εφαρμογή όχι μόνο σ' αυτό το ζευγάρι αλλά σε κάθε ζευγάρι που δουλεύει μαζί.

Πάντως ο ρόλος του «αστυνομικού από το σπίτι δεν λείπει, αφού μόλις αρπαχτούμε με τη Λίζα για ενδοεργασιακά θέματα τα κορίτσια μας κρατούν υπό έλεγχο, λέγοντας ''στο σπίτι δεν μιλάμε για δουλειά"».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ