Ο Τραμπ παραδέχεται ότι είχε την υπόθεση της Ρωσίας στο μυαλό του όταν απέλυσε τον Κόμεϊ... - iefimerida.gr

Ο Τραμπ παραδέχεται ότι είχε την υπόθεση της Ρωσίας στο μυαλό του όταν απέλυσε τον Κόμεϊ...

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΑΡ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Σκεφτόμουν την έρευνα για την εμπλοκή της Ρωσίας στις αμερικανικές εκλογές, όταν απέλυσα τον Τζέιμς Κόμεϊ από επικεφαλής του FBI», δήλωσε ο Ντόναλντ Τραμπ στην πρώτη του συνέντευξη μετά το σάλο που δημιουργήθηκε από την απόλυση του διευθυντή του FBI.

Ο Τραμπ παραδέχεται ότι είχε την υπόθεση της Ρωσίας στο μυαλό του όταν απέλυσε τον Κόμεϊ... | iefimerida.gr 0

Όπως είπε ο πρόεδρος των ΗΠΑ στο NBC, ο Κόμεϊ του είχε ζητήσει κατά τη διάρκεια δείπνου να παραμείνει στην θέση του, ενώ εκείνος τον ρώτησε αν είναι ο ίδιος υπό έρευνα για το θέμα με την Ρωσία - κάτι που ο Κόμεϊ αρνήθηκε...

«Θα τον έδιωχνα έτσι κι αλλιώς» είπε ο Τραμπ , σε πλήρη αντίθεση με όσα ισχυρίζονταν μέχρι χθες οι συνεργάτες του, ακόμα και ο αντιπρόεδρος Μάικ Πενς, πως άκουσε την εισήγηση του υπουργού Δικαιοσύνης.
«Ήταν δική μου απόφαση, θα τον έδιωχνα όποια και να ήταν η εισήγηση», είπε χαρακτηρίζοντας τον Κόμεϊ «φιγουρατζή» και «θεατρίνο», που προκαλούσε αναταραχή στο FBI.

«Όταν αποφάσισα να το κάνω, είπα στον εαυτό μου "ξέρεις, αυτό το ρωσικό θέμα με τον Τραμπ είναι μια φτιαχτή ιστορία, μια δικαιολογία για τους Δημοκρατικούς που έχασαν τις εκλογές ότι έπρεπε να κερδίσουν"», είπε.

Η παραδοχή του Αμερικανού πρόεδρου, πως η αποπομπή Κόμεϊ είχε σχέση με τη Ρωσία, έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τους επίσημους ισχυρισμούς ότι τα δύο θέματα ήταν άσχετα μεταξύ τους.

Στην ίδια συνέντευξη ο Τραμπ διαβεβαίωσε ότι ο ίδιος δεν τελεί υπό έρευνα για την καταγγελλόμενη ρωσική ανάμειξη στις προεδρικές εκλογές κι ότι οι έρευνες για την υπόθεση δεν πρόκειται να σταματήσουν, όπως τον κατηγορούν κυρίως απ’ το στρατόπεδο των Δημοκρατικών.

«Δεν έχω καμία σχέση με τη Ρωσία, δεν έχω συμφέροντα στη Ρωσία, δεν έχω επενδύσεις και ακίνητα», υπογράμμισε.

Ο Τραμπ παραδέχεται ότι είχε την υπόθεση της Ρωσίας στο μυαλό του όταν απέλυσε τον Κόμεϊ... | iefimerida.gr 1
Ο Τραμπ παραδέχεται ότι είχε την υπόθεση της Ρωσίας στο μυαλό του όταν απέλυσε τον Κόμεϊ... | iefimerida.gr 2
Ο Τραμπ παραδέχεται ότι είχε την υπόθεση της Ρωσίας στο μυαλό του όταν απέλυσε τον Κόμεϊ... | iefimerida.gr 3

Σε απάντηση στα σχόλια του Τραμπ για τον Κόμεϊ, ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος της Επιτροπής Πληροφοριών Ρίτσαρντ Μπερ, εγκωμίασε τον αποπεμφθέντα διευθυντή, χαρακτηρίζοντας τον «ηθικό, έντιμο και ειλικρινή», ενώ ο Μαρκ Γουόρνερ, επικεφαλής των Δημοκρατικών στην Επιτροπή δήλωσε προσβεβλημένος από τα σχόλια του Τραμπ και αποκάλεσε τον Κόμεϊ «ντόμπρο».

Στο μεταξύ ο Ρεπουμπλικάνος Τσακ Γκράσλεϊ, επικεφαλής της Επιτροπής Δικαστικών Υποθέσεων της Γερουσίας, κάλεσε το FBI να επιβεβαιώσει δημόσια αν διεξάγει έρευνα για τον Τραμπ.

Την ίδια ώρα η επιτροπή της Γερουσίας που εξετάζει την υπόθεση της ρωσικής εμπλοκής συνεχίζει τις έρευνες. Ήδη κλήτευσε τον τέως σύμβουλο του Τραμπ για θέματα Εθνικής Ασφάλειας, Μάικλ Φλιν, να της παραδώσει όλο το υλικό που έχει στη διάθεσή του σχετικά με τη Ρωσία.
Ο Φλιν υποχρεώθηκε σε παραίτηση τον Φεβρουάριο , όταν αποκαλύφθηκε ότι απέκρυψε το περιεχόμενο των συζητήσεων του με τον Ρώσο πρεσβευτή στις ΗΠΑ, Σεργκέι Κίσλιακ και παραπλάνησε τον αντιπρόεδρο Μάικ Πενς σχετικά με τις συνομιλίες αυτές.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ντόναλντ Τραμπ Τζέιμς Κόμεϊ FBI NBC ΡΩΣΙΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ